Vijesti 26.01.2016.

Doboj u šoku: Baka ubila dvoje unučadi

ČITANJE: 2 minute
doboj baka unuci ubistvo
Doboj u šoku. Policija je u Trnjanima uhapsila ženu pod sumnjom da je ubila dvoje unučadi. Vojkana Bogojević sumnjiči se da je ubila i u blizini kuće bacila dvoje novorođenčadi koje je rodila njena kćerka Sanja. Dvadesetšestogodišnja Sanja je, kako sumnja policija, ubila još jednu bebu i to po nagovoru majke. Sanja je osoba sa posebnim potrebama.

O stravičnom zločinu u porodici Bogojević godinama se ćutalo. Navodno, klupko je počelo da se odmotava kada je majka novorođenčadi smještena u sigurnu kuću.

To je bilo nekoliko mjeseci nakon poslednjeg poroođaja, koji je bio aprila prošle godine. Prethodne dvije trudnoće završile su, kako se sumnja, tako što je osumnjičena Vojkana novorođenčad pelenom davila i bacala.

-Za prijavljeno lice V.B. postoji sumnja da je u septembru 2011. godine nakon što je u porodičnoj kući pomogla ćerki pri porođaju izvršila ubistvo živorođenog djeteta koje je bacila u šipražje na njivi u blizini kuće. za ovo lice takođe postoji osnov sumnje da je u julu 2013. godine nakon što je u štali pomogla porodu ćerke izvršila ubistvo živorođenog djeteta koje je bacila na isto mjesto- izjavila je Ljerka Stanimirović, portparol CJB Doboj.

Na tom mjestu popodne je počela potraga za ostacima, a kako saznajemo dijelovi skeleta su pronađeni. Sve je sa nevjericom posmatrao Miliovje, jedini kojeg smo zatekli u kući Bogojevića. Kaže da nije ni slutio šta je supruga Vojkana radila niti znao za Sanjine trudnoće.

-Žena je sa kćerkom više kod kuće, ja odem na dnevnicu, nisam zavirivao. Što kažu, otac je otac, ja sam je uvijek savjetovao, kćeri draga, kad ideš s momcima, pazi se sine, jer do 18. ja te mogu savjetovati, njoj je 26 sada- priča Milivoje Bogojević.

Do juče kada je Vojkana uhapšena i kada je policija počela da patrolira selom, mještani uvjeravaju da ništa nisu znali. Milivojev brat priča da su zajedno bili po terenu i rijetko dolazili kući. Među uhapšenima, koji se sumnjiče da su iskoristili nedovoljnu duševnu razvijenost Sanje i sa njom stupili u odnos čiji je ishod trudnoća je i Rade Bogojević, njen rođak od strica. On i Vid Janković su navodno sa Sanjom opštili u porodičnoj kući. Uhapšen je i Žarko Cvjetković, za kojeg se takođe sumnja da je otac jednog novorođenčeta. Svi su u nadležnosti tužilaštva i zatražen je pritvor.

(ATV)