Magazin 13.12.2017.

Dobojska etno grupa nastupila u NP RS: “Iva” raspjevala banjalučku publiku

ČITANJE: 1 minuta

Koncert etno grupe “Iva” iz Doboja održan je na Velikoj sceni Narodnog pozorišta RS u Banjaluci.

Aplauz publike smjenjivao se sa „Zumbalicom“, „Šar rapsodijom“, „Trilogijom“, „Ne dodole“ i ostalim kompozicijama koje su prožete savremenim trendovima muzičkog izražavanja i muzičkim žanrom „World Music“.

– Muzika koju stvaram je eklektična. U kompozicijama spajam i miješam različite muzičke stilove i žanrove. Na taj način, pored narodne muzike, publika ima priliku da se upozna i sa temama iz opusa Miloševića, Tajčevića, Babića, Orfa ali i Dejv Brubeka, Djuka Elingtona i drugih – rekao je Saša Pavlović umjetnički rukovodilac etno grupe „Iva“.

Koncert u Banjaluci je dio projekta pod nazivom Muzički karavan etno grupe „Iva“, koji su prepoznali i podržali Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Grad Doboj i AMUS.

Ovaj nastup ujedno je bio i poslednji u nizu ovogodišnjeg „Ivinog“ karavana, koji je obišao i održao cjelovečernje koncerte i u Bijeljini, Bihaću i Brčkom.

Nakon koncerta u Banjaluci, među publikom su se smjenjivali komentari oduševljenja.

Članovi „Ive“ su Marijana Simić, Žaklina Vučenović i Lejla Handukić (vokali), Stojana Kučuk (violina), Sven Mehičić (klarinet), Branislav Vidović (bas gitara i vokal) Igor Jović (gitara), Dajana Desnica (perkašn i vokal), Saša Ristić (bubanj) i Saša Pavlović (klavijature).

(EuroBlic)