Vijesti 25.09.2015.

Pokrenuta istraga o padu aviona na Ozrenu

ČITANJE: 1 minuta
ozren-pad aviona
Ministarstvo transporta i komunikacija BiH formiraće narednih dana komisiju koja će sprovesti detaljnu istragu i utvrditi sve činjenice i okolnosti u vezi sa padom aviona na Ozrenu, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Ministar komunikacija i transporta BiH Slavko Matanović je, po prijemu obavještenja da se u rejonu planine Ozren dogodila ova nesreća, formirao četvoročlanu komisiju za sprovođenje početne istrage koja je juče izašla na teren i izvršila inicijalne istražne radnje, koje se nastavljaju i danas.

Matanović je izrazio saučešće zbog nesreće u kojoj je učestvovao avion “cesna”, registrovan u Srbiji, i u kojoj je smrtno stradao državljanin Srbije izvršavajući zadatke na teritoriji BiH, kao i porodici nastradalog, uz iskreno žaljenje zbog tragičnog događaja i nadi da će se povrijeđeni u ovoj nesreći brzo i uspješno oporaviti.

On je izrazio posebnu zahvalnost blagovremenoj i profesionalnoj reakciji Službe za spašavanje i potragu, kao i pripadnicima Centra javne bezbjednosti Doboj, koji su u izuzetno teškim uslovima, odnosno na slabo prohodnom terenu planine Ozren, uspjeli locirati mjesto nesreće i zbrinuti povrijeđene.

U padu aviona na koti Ostravica na području Ozrena poginuo je pilot Nikola Aćimović iz Beograda, lakše je povrijeđen Stefan Stevanović (19) iz Mladenovca, a teže Jaroslav Hortman (34) iz Stare Pazove.

U međuvremenu, dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Doboju je radi utvrđivanja uzroka smrti naredio obdukciju tijela stradalog pilota.

Tužilaštvo će u ovom slučaju provesti istragu zajedno sa stručnjacima za avio-saobraćaj radi utvrđivanja svih okolnosti i uzroka koji su doveli do pada aviona na planini Ozren.

(Agencije)