Vijesti 14.03.2017.

Dobra saradnja KPZ Banjaluka i Centra javne bezbjednosti

ČITANJE: 1 minuta

Saradnja između Kazneno-popravnog zavoda Banjaluka i Centra javne bezbjednosti Banjaluka na visokom je nivou, a u narednom periodu će biti i proširena zajedničkom taktičkom vježbom, zaključak je sastanka direktora KPZ Gorana Selaka sa rukovodstvom CJB Banjaluka.

Osim saradnje na sastanku je razgovarano i o stanju bezbjednosti na području Banjaluke.

Bilo je riječi i o organizovanju zajedničke taktičke vježbe pod nazivom “Sadejstvo 2017“, radi uvježbavanja jedinica ovih ustanova kako bi skupa djelovali u slučaju narušavanja bezbjednosti u KPZ Banja Luka.

Na sastanku je zaključeno da je saradnja između pomenutih ustanova na visokom nivou, o čemu govori podatak da su osuđena lica koja kaznu zatvora služe u KPZ Banja Luka iskoristila ukupno 1083 razne pogodnosti van Ustanove bez zloupotrebe istih.

Takođe, zaključak je da u potpunosti funkcioniše pružanje asistencije policiji KPZ Banja Luka od strane pripadnika policije CJB Banja Luka, kada to zahtijevaju razlozi bezbjednosti, naročito u slučajevim sprovođenja ili liječenja visko rizičnih osuđenih lica.

Na sastanku je dogovoreno da će u narednom periodu biti pojačana kontrola, od strane pripadnika policije CJB Banja Luka, te izrečenih mjera nadzora i zabrana osuđenim licima, a  koja koriste odobrene pogodnosti van ustanove.

Kada je u pitanju organizovanje te izvođenje zajedničke taktičke vježbe “Sadejstvo 2017” dogovoreno da će vježba biti realizovana u aprilu ove godine.

Sastanku su prisustvovali načelnik CJB Banja Luka Željko Spasojević, načelnik kriminalističke policije Darko Novaković i načelnik Sektora policije CJB Banja Luka Miloš Brkić.

(Nezavisne)