Vijesti 27.09.2018.

DOBRA SARADNJA SA AMBASADOM KINE Za Konfucijev institutu iz budžeta 200.000 KM

ČITANJE: 1 minuta

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske, Dane Malešević, razgovarao sa Ljiljanom Stević i Jing Cai, direktoricama Konfucijevog instituta Univerziteta u Banjaluci, o dosadašnjim aktivnostima Instituta i planovima za naredni period.

Na sastanku u Kabinetu ministra, je istaknut značajan doprinos Konfucijevog instituta Univerziteta promociji kineske tradicije i kulture u Republici Srpskoj.

Takođe, ukazano je i na značaj Konfucijevog instituta sa ekonomskog aspekta, kroz podršku privrednoj saradnji, ali i međusobnu razmjenu kulture, tradicije i jezika.

Ministar Malešević je pohvalio dobru saradnju sa Ambasadom Kine u BiH i podsjetio da se kineski jezik izučava fakultativno u nekim osnovnim školama.

On je iskazao podršku radu Konfucijevog instituta, za čiji rad je u budžetu planirano 200.000 maraka.

Direktorica Jing Cai rekla je da Konfucijev institut organizuje besplatne časove kineskog jezika i kulture za djecu predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, studente, kao i sve one koji su zainteresovani za učenje kineskog jezika i upoznavanje tradicionalne kineske kulture.

Ona je navela da se časovi kineskog jezika organizuju od aprila ove godine, a do sada je 170 polaznika završilo početni nivo kursa.

(Srpskainfo)