Vijesti 19.10.2016.

Dobri ljudi još uvijek postoje: Banjalučanka vratila kovertu sa 10.000 KM!

ČITANJE: 2 minute

U doba kad je poštenje potisnuto na marginu, mlada majka Alisa Ašić iz Banjaluke svojim potezom pokazuje da još ima nade jer je pronašla na ulici izgubljenu kovertu sa 10.000 maraka od “svježe” podignutog kredita, ispostaviće se kasnije namijenjenog za operaciju, te novac vratila jednom starijem čovjeku.

Ona je prije nekoliko dana sa kćerkicom otišla u banku kako bi platila račune, a po izlasku ugledala je starijeg čovjeka koji je hodajući “promašio” džep, pa je koverta s novcem ostala na ulici, a on nastavio dalje.

– Sigurno je mislio da je kovertu stavio u džep, ja sam ga zvala, ali se nije okrenuo. Tada sam uzela kovertu i potrčala za njim, te ga stigla. Kad je vidio šta mu nosim, sav je problijedio i zamucao. Rekla sam mu: ‘Gospodine, ispalo vam je ovo’, a on se potpuno izgubio. Znam samo da je otvorio kovertu i rekao: ‘Sine, meni je kredit od 10.000 ovdje’ – priča Alisa.

Čim se malo pribrao, taj čovjek joj je zahvalio te uzeo jednu novčanicu iz koverte i ponudio joj u znak zahvalnosti. Ipak, Alisa je to odbila jer smatra da nije uradila ništa vrijedno pomena.

– Rekla sam mu da nema potrebe za tim i da je sve u redu. Okrenula sam se i pošla s djetetom na drugu stranu, kad me upitao kako se zovem. Odgovorila sam mu i otišla – kaže Alisa.

Alisu je kasnije kontaktirao sin tog čovjeka i rekao joj da joj duguju zahvalnost za čitav život.

– Našli su me putem Fejsbuka. Tražili su da se vidimo i rekli da su mi dužnici za cijeli život, pogotovo što je spomenuti kredit namijenjen za operaciju – rekla je Alisa.

Na pitanje da li bi opet sve isto uradila, Alisa odgovara potvrdno.

– Duboko vjerujem da se vraćaju i dobro i zlo koje drugima činimo, te u skladu s tim i živim. A imam i dijete, pa uvijek gledam da nikoga ne povrijedim i ako mogu – da pomognem koliko mogu – ističe Alisa.

(nezavisne.com)