Vijesti 23.12.2015.

Dobro došli: Slovenci pune banjalučke hotele za Novu godinu

ČITANJE: 2 minute
NG
Državljani Slovenije najavili su masovan dolazak u Banjaluku kako bi dočekali Novu, 2016. godinu. O tome svjedoči i podatak da je 300 studenata već rezervisalo i na taj način maksimalno popunilo kapacitete tri hotela u gradu.

U Turističkoj organizaciji grada kažu da su gosti iz Slovenije najbrojniji kao i da je saradnja sa turističkim organizacijama iz ove bivše jugoslovenske republike svake godine na višem nivou.

– Već sada je za novogodišnje praznike rezervisano više od 90 odsto kapaciteta u hotelima. Turistička agencija iz Slovenije koja je ugovorila dolazak 300 studenata tražila nam je preporuke za noćne klubove, restorane i proslavu na otvorenom u novogodišnjoj noći. Pored rezervacija hotela, a mi smo ih uputili i u ponudu naših restorana i klubova – rekao je samostalni stručni saradnik u TOBL Zoran Sanković.

Dodao je da i povoljne cijene privlače strance i to iz zemalja sa višim standardom.

– Primili smo i ogroman broj individualnih upita iz Slovenije ali i Srbije. Upravo gosti iz Srbije drugi su po brojnosti koje privlači naš grad i noćni život ovdje – rekao je Sanković.

On je naglasio da je tokom cijelog decembra dobra posjeta turista a jedan od razloga za to je i “Zimzograd”

– Ovih dana tražila se soba više. “Zimzograd” je privukao dosta izlagača, njihovih prijatelja ali i radoznale turiste koji žele da provjere šta se to na Trgu Krajine dešava – kazao je Sanković.

U hotelu “Talija” potvrđuju da je 90 odsto soba rezervisano, a da od stranih gostiju najviše ima Slovenaca.

– Ostalo je još nekoliko jednokrevetnih i dvokrevetnih soba koje su slobodne u periodu od 30. decembra do 1. januara. Zadovoljni smo odzivom gostiju za novogodišnju noć, ali uglavnom uzimaju jednodnevni ili dvodnevni boravak – rekli su u ovom hotelu.

U Hotelu “Bosna” kažu da su skoro sve sobe rezervisane.

– Kod nas ima najviše gostiju iz Slovenije i Srbije. Redovni su tokom čitave godine a pogotovo za novogodišnju noć. Uglavnom slave Novu godinu u kristalnoj sali našeg hotela, pa po jako dobroj ponudi i prenoće kod nas. Zadovoljni smo Slovencima kao gostima pa smo iz tog razloga i pojačali marketing kampanju u ovoj zemlji, kako bi imali još više gostiju – rekla je marketing menadžer hotela “Bosna” Sonja Janković.

(Glas Srpske)