“DOBRO SMO, POMAŽU NAM DOBRI LJUDI” Majka i kćerka, koje su juče istjerane na ulicu, ne odustaju od borbe

Sanja Popović i njena majka Vukosava, koje su juče, u dramatičnoj deložaciji, bukvalno istjerane na ulicu, odnosno silom iznesene iz svog doma u banjalučkom naselju Starčevica, za Srpskainfo svjedoče gdje su danas, kako žive i o čemu razmišljaju.

– Dobro smo, jer na pomažu dobri ljudi, koji shvataju da smo žrtve sile i nepravde – kaže Sanja, koju smo zatekli kako sa majkom šeta po naselju, nedaleko od svog izgubljenog doma.

– Otišla sam tamo i nahranila svoje mačke, koje su se skupile iza kuće, a potom smo otišle u šetnju – kaže Sanja i dodaje da ne odustaju od borbe i da će svim zakonskim sredstvima tražiti da im se vrati oteti dom, u kojem su živjele skoro 50 godina, prvo na osnovu stanarskog prava, a potom kao vlasnice.

Sanja kaže da su se ona i majka privremeno smjestile kod prijatelja, te da su ih, među prvima, posjetili narodni poslanik Draško Stanivuković i advokatica Smiljana Babić Moravac, koja će pro bono, dakle besplatno, zastupati ovu porodicu, koja je, tvrdi, izgubila kuću nepravedno i na nezakonit način.

– Borba za deložiranu porodicu Popović tek sada kreće i svi možemo da se uključimo. Privremeni smještaj smo našli, a sad tražimo stan, koji bi porodica koristila duži vremenski period, tako da ako imate neke prijedloge javite, a troškove stanovanja ću preuzeti na sebe – poručio je Stanivuković na svom Fejsbuk profilu.

Dodao je da je u toku i potraga za psolom za Sanju, koja je završila Pravni fakultet.

– Svaka podrška je i više neko potrebna, a solidarnost u ovom trenutku je naša dužnost – poručio je Stanivuković.

On je dodao da, kako se izrazio “okupator kuće” ne pristaje na to da mu vrate 7.000 KM koje je “uložio” u kuću vrijednu 200.000 KM i koju hoće da prisvoji.

Inače, prema ranijim saznanjima, majka i kćerka su u ratu oružjem istjerane iz svog stana, odnosno “Marlesove kućice” na Starčevici. Janko Trivić, danas penzionisani major Vojske RS, se u tu kuću uselio, a potom bez znanja i dozvole porodice Popović, u nju uložio izvjesnu sumu, za koju ih je kasnije teretio. Tužio je Vukosavu Popović, koja se nakon rata vratila u svoj dom i otkupila ga, kao nasljednica stanarskog prava, iza svog pokojnog supruga, partizanskog prvoborca.

Kako je Vukosava osporavala dug i nije ga isplatila, sve je završeno sa, po mnogima spornom licitacijom, na kojoj je kuća prodata, radi namirenja duga koji je prvobitno iznosio 7.000 KM.

(Srpskainfo)

U opštinu Teslić Vlada uložila više od 50 miliona KM

Vlada Republike Srpske je od 2006. godine u opštinu Teslić uložila više od 50 miliona KM, po različitim osnovama iz Razvojnog programa i Budžeta Republike, a posredstvom kreditnih linija Investiciono-razvojne banke u ovu opštinu je plasirano još oko 40 miliona KM.

Skuplji radovi podigli cijene stanova u Srpskoj

Cijene svih građevinskih radova u stanogradnji u Republici Srpskoj skočile su u trećem kvartalu ove godine za 0,1 odsto, što je automatski dovelo i do poskupljenja nekretnina na domaćem tržištu.

Stefan Sejmanović sproveden u Okružno javno tužilaštvo

Policijski službenik Policijske uprave Banjaluka Stefan Sejmanović, koji se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja i nedozvoljenu proizvodnju i trgovinu narkoticima, sproveden je danas u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu.

RADMANOVIĆ: Prijedlog SDS-a i PDP-a ide na štetu Republike Srpske

Potpredsjendik SNSD-a i član Kolegijuma Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović izjavio je da je potez SNSD-a o imenovanju članova komisija u ovom Parlementu uslijedio kao reakcija na prijedlog poslanika iz PDP-a i SDS-a za izmjenu poslovnika o radu Parlamentarne skupštine BiH. Radmanović je rekao da prijedlog SDS-a i PDP-a ide na štetu Republike

Izvještaj protiv osumnjičenih za proizvodnju i promet droge

Gradiška Policijska uprava dostavila je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv Miladina Vidačkovića /45/, Slađane Vidačković /45/, Rasima Hajdera /21/ i Pamele Dukić /20/, svi iz Gradiške, zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu. Iz tužilaštva navode da se Miladin Vidačković sumnjiči i za