Politika 18.09.2021.

“DODATNO JAČATI VEZE” Višković i Mirović zadovoljni odnosima Srpske i Vojvodine

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i predsjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izrazili su na sastanku u Novom Sadu zadovoljstvo odnosima Srpske i Vojvodine, te istakli da će u narednom periodu raditi na dodatnom jačanju veza.

Tokom sastanka Višković je prenio da Republika Srpska bilježi odlične ekonomske pokazatelje, sa jednom od najvećih stopa rasta bruto društvenog proizvoda u regionu i da su, zahvaljujući pozitivnim ekonomskim trendovima, prihodi u republičkom budžetu veći za 236 miliona KM, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Predsjednik Vlade Srpske konstatovao je da je Srbija najveći spoljnotrgovinski partner Republike Srpske, i po izvozu i uvozu, te istakao da će se u narednom periodu raditi na izgradnji industrijskih zona u pograničnim regijama uz Srbiju, što će pozitivno uticati na ekonomski razvoj sa obje strane Drine.

Višković, koji će danas posjetiti i Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu, naglasio je da postoji značajan prostor za unapređenje međusobne saradnje kad je riječ o poljoprivredi, s obzirom na bogato iskustvo koje u ovoj oblasti ima Vojvodina.

Tokom razgovora Višković je zahvalio i za pruženu pomoć Vojvodine za ugrožene u nedavnom zemljotresu na području Kostajnice, ističući da je to još jedan izraz bratskih odnosa između Republike Srpske i Vojvodine.

(Srna/ N.S)