Biznis 26.10.2017.

Dodijeljeno 20 plastenika

ČITANJE: 1 minuta

Centar za razvoj poljoprivrede i sela dodijelio je 20 plastenika sa pratećom opremom korisnicima koji su izabrani putem javnog poziva.

– Svi korisnici prošli su dvodnevnu obuku tokom koje su upoznati sa elementarnim principima uzgoja povrća u zaštićenom prostoru. Takođe dobili su brošure o proizvodnji i uputstva o predstojećim aktivnostima – rekli su iz Centra koji ovaj projekat pod nazivom „Ekonomsko osnaživanje socijalno i materijalno ugroženih osoba i mladih osoba kroz proizvodnju povrća u plastenicima“ realizuju u saradnji sa Humanitarnom organizacijom „MAID“ iz Sarajeva.

Kako su istakli, odabrani korisnici izvršili su svoju obavezu odnosno uplatili vlastita sredstava u iznosu od 20 odsto i potpisali tripartitni ugovor. Preostala sredstva, obezbjeđuju Centar za razvoj poljoprivrede i sela i „MAID“ (po 40 odsto).

– Naredne aktivnosti se odnose na postavljanje plastenika kod korisnika – zaključeno je iz Centra.

Podsjećamo da su se na poziv za dodjelu plastenika mogla prijaviti socijalno i materijalno ugrožena lica i mlada nezaposlena lica sa područja Banje Luke koja posjeduju vlastito zemljište ili članovi njihove uže porodice ili zemljište ustupljeno na korištenje ili uzeto pod zakup u neposrednoj blizini stambenog objekta u kojem stanuju.