Politika 24.01.2021.

DODIK: Ako se Izetbegović izvini, možda će mu Srbi i oprostiti, ali tako misle mnogi oko njega

ČITANJE: 2 minute

Neprocesuiranje napada na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici u vezi je sa razočaravajućom izjavom Bakira Izetbegovića – rekao je lider SNSD Milorad Dodik nakon sjednice Izvršnog komiteta stranke u Banjaluci.

– Moj zadatak je štitim interese srpskog naroda i neću odustati od borbe za prava Srba – poručio je Dodik, prenosi RTRS.

Istakao je da ostavlja mogućnost Izetbegoviću da se izvini srpskom narodu, jer kako kaže Srbi su dobar narod.

– Iskreno se nadam da se Izetbegović kaje zbog svoje rasističke izjave i da su mu njegovi najbliži saradnici rekli da mu to nije dobra izjava. Јa se samo nadam. Moje mišljenje je da ovo nije samo usamljena izjava i da mnogi tako misle oko njega – rekao je Dodik.

Istakao je da ukoliko se Izetbegović izvini da će mu Srbi možda i oprostiti, ali da nije ništa neobično ni čudno što on misli tako o Srbima.

Podsjećamo, lider SDA Bakir Izetbegović izjavio je da su “Srbi loš narod”. Nedavno je i ministarka spoljnih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković uporedila srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa Adolfom Hitlerom, a Srbe sa nacistima.

Cvijanović: Ogromna manipulacija

Centralna izborna komisija BiH je nanijela štetu svojim posljednjim odlukama o poništavanju rezultata izbora u Srebrenici i Doboju, jer su unijeli nepovjerenje u sam izborni proces – rekla je Željka Cviujanović, potpredsjednica SNSD-a nakon sjednice Izvršnog komiteta stranke u Banjaluci, prenosi RTRS.

– Igra i priča sa CIK-om ogromna je manipilacija i SNSD odbija sve što je dovelo do diskreditacije izbornog procesa – istakla je Cvijanović.

Dodala je i da je ovo jedna velika i nepotrebna manipulacija Centralne izborne komisije BiH.

ŽELJKA CVIJANOVIĆ/RTRS

– Bez obzira na to, ovo je vrijeme kada trebamo okupiti naše snage i sa koalicionim partnerima zbiti redove i nastaviti rad – naglasila je Cvijanović.

Podjećamo, CIK je donio odluku o poništavanju izbora u Srebrenici i Doboju, koji su održani 15. novembra. “Za” je glasalo šest članova CIK-a, a jedan je bio protiv.

(SB)