Dodik: Asocijaciji dodijeliti status od javnog značaja

dodik
dodik
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je danas da će početkom naredne godine Asocijacija “Stvaraoci Republike Srpske” dobiti status organizacije od javnog značaja.

– Članovi ove asocijacije su ljudi koji su bili u izvršnoj, zakonodavnoj i lokalnoj vlasti kada je stvarana Republika Srpska i zbog toga je potrebno afirmisati vrijednosti demokratskog stvaranja Republike Srpske- rekao je Dodik nakon sastanka u Banjaluci sa delegacijom ove asocijacije.

Predsjednik Dodik odlikovao je Asocijaciju “Stvaraoci Republike Srpske” Ordenom zastave Republike Srpske sa zlatnim vijencem.

Predsjednik Asocijacije Momčilo Krajišnik istakao je da će se članovi ove organizacije boriti za političko jedinstvo u Srpskoj.

On je naveo da je na današnjem sastanku predloženo predsjedniku Dodiku da u Srpskoj bude usvojen zakon o zaštiti ćirilice.

Sastanku je prisustvovao i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

(Agencije)

PREPRODAVAO DROGU Optuženom ni traga ni glasa

Ognjen Ćutković, koji je bio osuđen na šest i po godina zatvora zbog šverca drogom, već drugi put se nije pojavio na ponovljenom suđenju u Okružnom sudu u Banjaluci. Postoji bojazan da je pobjegao iz BiH, zbog čega bi za njim mogla biti raspisana i potjernica. Sudija Snježana Kudrić istakla je da će Ćutkoviću biti

Servisne informacije za 16. septembar

Servisne informacije za ponedjeljak, 16. septembar 2019. godine: Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje na teritoriji grada u protekla 24 sata zabilježeno je šest krivičnih djela. Javni red i mir narušen je četiri puta, dok je prekršaja bilo 16. Desilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice lakše povrijeđeno.

Prevrnuo se automobil u banjalučkom naselju Zalužani

U banjalučkom naselju Zalužani došlo je do saobraćajne nezgode kada se prevrnuo automobil zbog čega je saobraćaj malo usporen na ovom dijelu puta, saznaju “Nezavisne” Kako saznajemo, na sreću, u ovom udesu nema povrijeđenih osoba. U Policijskoj upravi Banjaluka potvrdili su nam da je došlo do nezgode, ali nisu mogli da daju više detalja. “Dobili