Politika 09.02.2016.

Dodik: Bosić svoj opjevani kukavičluk predstavlja kao vizionarstvo

ČITANJE: 1 minuta
dodik
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da nema “dobrog i razumnog obrazloženja za kukavičluk” koji je pokazao SDS na čelu sa Mladenom Bosićem kada je pri glasanju u Narodnoj skupštini Srpske o održavanju referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH bio uzdržan.

-Laž je da su bili uzdržani jer su, kako Bosić danas nemušto petlja, znali da on neće biti održan. Bili su uzdržani jer su se prepali odmazde svojih inostranih i bošnjačkih mentora koji su prijetili da će ih ostaviti bez fotelja u Sarajevu. To je sva istina- rekao je Dodik, koji je i lider SNSD-a.

Na pitanje da prokomentariše stav lidera SDS-a da je Dodik “odustajanjem od referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH pokazao politički kukavičluk”, Dodik je naglasio da Bosić “svoj strah i već opjevani kukavičluk” danas ne može predstavljati kao svoje vizionarstvo, posebno iz razloga što “ni Milorad Dodik ni partija koju vodi neće odustati od tog referenduma”.

-Samo će morati sačekati vrijeme da se na čelu opozicije pojave patriote kojima je više stalo do Srpske nego do vlastitih fotelja, mišljenja Bakira Izetbegovića i par ambasada. A to vrijeme neumitno dolazi, jer ovakav kolaboracionizam i izdajstvo, koje provodi takozvani Savez za promjene, srpski narod odavno ne pamti i – što je važnije – ne prašta- poručio je Dodik.

(Agencije)

Oznake: Milorad Dodik