Politika 24.09.2022.

Dodik: Rast agrarnog budžeta na 180 miliona KM

ČITANJE: 1 minuta

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je u Bijeljini čestitao građanima Dan grada i najavio za narednu godinu rast agrarnog budžeta na 180 miliona.

“Prije nekoliko mjeseci sam u Bijeljini, kada je bilo aktuelno pitanje otkupne cijene pšenice, obećao poljoprivrednicima povećanje agrarnog budžeta na 150 miliona KM, a danas im kažem da će to iduće godine biti 180 miliona KM”, izjavio je Dodik. On je rekao da će pokušati da svi ljudi koji se bave poljoprivredom budu obuhvaćeni podsticajima i kao primjer naveo da su do sada podsticaj imali samo oni koji imaju pet i više tovljenika, a sada će to biti svedeno na dva, uz neohodnu registraciju.

Dodik najavio je da će u narednoj proizvodnoj sezoni biti smanjen minimalni broj junadi za ostvarivanje prava na podsticaj sa pet na dva, čime će biti uključen veći broj gazdinstava u sistem poljoprivrednih podsticaja.

“U narednoj proizvodnoj sezoni smanjićemo minimalni broj junadi sa pet na dva, čime ćemo uključiti veći broj gazdinstava u sistem poljoprivrednih podsticaja. Sličnu korekciju uradićemo i kod proizvođača tovnih svinja”, naveo je Dodik.