Politika 11.06.2022.

Dodik čestitao Putinu Dan Rusije

ČITANJE: 1 minuta

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu i bratskom narodu Ruske Federacije 12. juni – Dan Rusije i poručio da su neraskidive veze dva naroda bez obzira na sve današnje izazove.

Dodik je izrazio uvjerenje da će se tradicionalno prijateljski odnosi, koje odlikuje otvorenost i strateško partnerstvo, uspješno razvijati i u budućnosti u obostranom interesu.

On je iskazao iskrene želje za dalji prosperitet Rusije i njen napredak na svim poljima, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

– Ruski i srpski narod povezuju tradicionalno prijateljstvo, duboke kulturne i duhovne veze. Uvjeren sam u nastavak naše saradnje i dobrih odnosa na dobrobit ruskog i srpskog naroda – istakao je srpski član Predsjedništva, uputivši predsjedniku Ruske Federacije izraze dubokog poštovanja.

Nacionalni dan Rusije obilježava se 12. juna u sjećanje kada je na taj dan 1990. godine prvi Kongres narodnih poslanika prihvatio Deklaraciju o državnom suverenitetu Rusije, u kojoj je proglašeno prvenstvo Ustava Rusije i njegovih zakona.

(Srna/A.M.)