Politika 16.02.2016.

Dodik: Crnadak zna da je istina sve što sam rekao

ČITANJE: 1 minuta
dodik
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je istina sve što je danas na konferenciji za novinare rekao o ministru inostranih poslova BiH Igoru Crnatku, i da to zna i Crnadak.

-Ako mu baš treba dokaz uputiću ga na pisanje `Dnevnog avaza` od prije nekoliko dana u kome je jedan Amerikanac naveo da /predsjednik Vlade Republike Srpske/ Željka Cvijanović ostaje tvrda na stavovima za Republiku Srpsku, a da, međutim, Crnadak misli sasvim drugačije i smatra da je referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH loša ideja- rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Dodik tvrdi da je Crnadak od međunarodnih faktora tražio podršku za opoziciju za navodnu borbu protiv kriminala i korupcije, obračun sa rukovodstvom Republike Srpske kroz plan od pet tačaka. Predsjednik Srpske je naglasio da se ne može saglasiti sa politikom koja podrazumijeva da se u svijetu priča loše o Republici Srpskoj.

-Sa takvom politikom se ne mogu složiti, a on /Crnadak/ neka izvoli i radi šta hoće- rekao je Dodik. Dodik je naglasio da nadležne pravosudne institucije moraju raditi na bazi činjenica, te da su u slučaju Pavlović banke pritvorena lica zato što nema ugovora o kreditu iz 2007. godine.

-Evo ima ugovora. Pustite te ljude, izvinite se i popravite štetu koju ste nanijeli. Izvinite se i meni zato što ste moje ime upotrebljavali bez ikakvog osnova- poručio je Dodik.

(NN)