Politika 15.10.2022.

Dodik: Deset zemalja svijeta trenutno bi priznalo nezavisnu i samostalnu Srpsku

ČITANJE: 1 minuta

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je Republika Srpska stabilna bez obzira na sve što se pokušava uraditi na njenoj destabilizaciji i saplitanju volje naroda.

“Srpska će se dalje graditi i razvijati bez obzira na uslovljavanja iz EU i blokade finansiranja započetih projekata. Srpska ima svoje ekonomske i političke partnere. Čak deset zemalja svijeta trenutno bi priznalo i nezavisnu i samostalnu Srpsku”, rekao je Dodik za Televiziju “Balkan”.

Prema njegovim riječima, Srpska je samo jedna nit u kontinuitetu srpske borbe za slobodu i samostalnost na ovim prostorima i danas se posebno pokazuje koliki je njen značaj za srpski narod.

Dodik je istakao da će uskoro svi građani Srpske, ma gdje da se nalaze ili žive u nekim drugim zemljama regiona i svijeta, dobiti identifikacione kartice sa kojima će ostvarivati sva prava Republike Srpske.

Govoreći o trenutnoj situaciji u svijetu, Dodik je rekao da je očigledno da su ograničeni svjetski energetski resursi ključni i da je ono što će se desiti uskoro formiranje energetske zajednice u kojoj će biti i Republika Srpska.

“O ovome sam razgovarao i sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom”, naglasio je Dodik.

Kada je riječ o ponuđenom kandidatskom statusu BiH za EU, Dodik kaže da je to važno, ali da sumnja da ovakva BiH sa međunarodnom upravom i OHR-om može ostvariti bilo kakav napredak.

(Srna/ N.S)

Oznake: Milorad Dodik