Politika 15.10.2020.

DODIK: DNS ostaje partner SNSD-a, Nešić nije smijenjen, već je dao ostavku

ČITANJE: 2 minute

Srpski član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, demantovao je, kako je rekao, “pojedine špekulacije”, da je Nenad Nešić smijenjen sa mjesta direktora “Puteva Republike Srpske”.

“On je podnio ostavku tvrdeći da obaveze koje tamo postoje u ovom trenutku prevazilaze njegovo zdravstveno stanje. To je ono što smo mi čuli. Spekulacije su razne i ja o njima ne bih”, rekao je Dodik”, rekao je Dodik, prenose Nezavisne.

Istakao je da DNS i SNSD ostaju koalicioni partneri.

“Oni ostaju naš koalicioni partner i mislimo da razgovaramo o našoj saradnji. Nemamo namjeru nikoga iz DNS-a da smjenjujemo, a Nešiću smo rekli da, kada završi medicinski tretman, može da dođe da razgovaramo o njegovom novom angažmanu”, rekao je Dodik i dodao:

“U roku od 60 dana ćemo raspisati konkurs i gospodin Nešić može da se prijavi ukoliko bude zdravstveno sposoban”.

Govoreći o pojedinim navodima da bi DNS mogao da napusti koaliciju, Dodik kaže da smatra kako bi to bilo štetno i pozvao da se ne pravi raskol između dvije partije.

“Ja ne vidim nijedan problem, da li neko misli da je to nešto drugo. Ja mislim da bi bilo štetno i loše da DNS ode u opoziciju i pozivam sve ljude iz DNS-a da ne prave raskole između dvije partije koje su godinama sarađivale. Mislim da jedno direktorsko mjesto nije i ne može biti razlog za raskol između dvije partije. Ako se odluče na to mi ćemo poštovati tu odluku. Svaki od njihovih funkcionera koji podnese ostavku mi ćemo je poštovati, oni koji ne podnesu mi ih nećemo razrješivati”, istakao je Dodik.

Dodao je da nije sporno da direktorsko mjesto u “Putevima RS” pripšada DNS-u.

“Ako je tema da to pripada DNS-u, uopšte nije problem, pripašće DNS-u. Mi smo imenovali samo vršioca dužnosti. Ne vidim razlog za dizanje tenzija i mislim da ih drugi dižu”, zaključio je Dodik.

(SB/banjaluka.net)