Vijesti 02.12.2022.

Dodik: Do pobjede, “orlovi”

ČITANJE: 1 minuta

Riječi podrške fudbalskoj reprezentaciji Srbije pred večerašnju utakmicu sa Švajcarskom na Svjetskom prvenstvu u fudbalu, uputio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i poručio da im svi Srbi, ma gdje živjeli, pružaju veliki podršku i vjeruju da je pred njima pobjeda.

“Svi Srbi, ma gdje živjeli, pružaju vam veliku podršku, željni vaših golova, smjelosti i odlučnosti na terenu. Svim srcem vjerujemo da su pred vama nova pobjeda i veliki uspjeh, koje ćete postići uz pomoć zajedničkog truda, odlučnosti, vjere i sna. Iznjedrila je Srbija jake i hrabre sinove, što ćete, uvjeren sam, pokazati i večeras”, naglasio je Dodik.

On je istakao da su “orlovi” u konkurenciji fudbalski daleko razvijenijih i jačih zemalja, već postigli veliki podvig plasmanom na ovo najprestižnije fudbalsko takmičenje.

“Uzletjeli ste visoko ka smotri najboljih fudbalera svijeta, svjesni težine i napora koji morate uložiti na terenu”, napisao je Dodik na Instagramu.

Dodao je da je za pohvalu i divljenje to što svijetom pronose pozitivan glas i sliku o nama i što su postali uzor mladima u Republici Srpskoj, Srbiji i širom svijeta gdje živi srpski narod.

“Nama u Republici Srpskoj uvijek ste bili i bićete više od sportista – ponos nacije i naši najbolji i najveći ambasadori”, napomenuo je predsjednik Srpske.

On je naveo da će se velikim ushićenjem i pažnjom pratiti njihova igra, a srpskim fudbalerima je poručio da budu neustrašivi, nepokolebljivi, sinonim pobjede i tako do kraja.

Dodik je poželio da se srpska trobojka večeras ponosno zavijori svuda gdje je srpska duša.

“Do pobjede, ‘orlovi’!”, naglasio je Dodik.

(N.M.)