Politika 24.02.2016.

Dodik: Glasači će prepoznati izdajničku politiku na nivou BiH

ČITANJE: 3 minute
DODIK

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da će lokalni izbori biti obračun dvije koncepcije u Republici Srpskoj i da će glasači prepoznati izdajničku politiku na nivou BiH koju sprovodi blok stranaka koji je nazvao takozvani.

-Takozvani su uspjeli da sve što je bilo važno za Republiku Srpsku dovedu u pitanje na nivou BiH i u tom pogledu vjerujem da će ljudi prepoznati njihovu izdajničku politiku koja se vodi na nivou BiH i da će u tom pogledu definisati i određivati svoje političke stavove – rekao je Dodik novinarima u Bijeljini.

Dodik ukazao na važnost predstojećih lokalnih izbora Uoči sastanka sa opštinskim odborima SNSD iz Izborne jedinice šest, koji je održan u Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić”, Dodik je ukazao na globalnu važnost predstojećih lokalnih izbora.

-Organizaciono, lokalni izbori biće važni za lokalne zajednice, ali u globalnom smislu to će biti politički sukob ili obračun dvije koncepcije, jedne okupljene oko ‘takozvanih’ i drugih okupljenih oko SNSD-a, DNS-a i SP-a- rekao je Dodik.

Dodik: SNSD na lokalne izbore ide DNS-om i SP-om

Lider SNSD-a potvrdio je usaglašenu odluku da u lokalne izbore stranka ide zajedno sa DNS-om i SP-om i najavio da će pokušati da okupe i druga udruženja, uz uvjerenje će dati snažnu poruku biračima.

-Bijeljina jeste politički važna, to je mjesto na kome smo na prošlim opštim izborima imali dosta problema, ali mislim da se oni koji su glasali za vladajuću strukturu u gradu nisu nimalo usrećili- ocijenio je Dodik.

On je podržao nedavni izbor Nedeljka Ćorića za predsjednika Gradskog odbora u Bijeljini i rekao da je to nesumnjivo doprinos stabilizaciji stranke.

-Vjerujemo da u Bijeljini možemo da okupimo pažnju koju smo imali ranije, jer tamo gdje je SNSD vršio lokalnu vlast imamo uspješne lokalne zajednice i to je dobar primjer za ono što možemo da damo i ovdje- poručio je Dodik.

Lider SNSD-a je rekao da stranka za sve pobjede ima posebne planove, pa i za pobjedu na lokalnim izborima u Bijeljini.

-Uvjeren sam da ćemo jednom kombinacijom sa DNS-om, socijalistima i drugim zainteresovanim napraviti u Bijeljini blok koji pobjeđuje- istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, nedavno održani sastanak u Derventi dao je rezultat u smislu nove homogenizacije i nove akcione sposobnosti SNSD-a u toj izbornoj jedinici, a očekuje da tako bude i u Izbornoj jedinici šest.

Dodik je rekao da u skladu sa odlukom rukovodstva stranke obilaze izborne jedinice i razgovaraju sa odbornicima, poslanicima, članovima Glavnog odbora i svim ljudima koji nose političku aktivnost SNSD-a u pojedinim izbornim jedinicama.

Prema njegovim riječima, cilj sastanaka kakav je danas održan u Bijeljini je da se razgovara o načinu organizovanja i priprema za lokalne izbore, ali i globalnim problemima i važnim političkim pitanjima.

-Želimo da zajedno procijenimo situaciju, kako se kretati i kako da SNSD modelira svoje političke poruke koje će slati u narednom vremenu – zaključio je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina Nedeljko Ćorić rekao je novinarima da je tema sastanka kojem je prisustvovalo rukovodstvo stranke priprema za lokalne izbore, organizacija stranke i podizanje njenih aktivnosti na najviši nivo.

-Naša očekivanja u Bijeljini su da konačno uđemo u vlast na lokalnom nivou- rekao je Ćorić.

Sastanku u Bijeljini prisustvovali su potpredsjednici SNSD-a Željka Cvijanović, Nikola Špirić i Marko Vidaković, članovi Glavnog odbora Zoran Tegeltija i Srebrenka Golić, te generalni seketar stranke Luka Petrović.

Izborna jedinica šest sastoji se od opština i gradova Šamac, Donji Žabar, Pelagićevo, Bijeljina, Lopare, Ugljevik, a pripadaju joj i birači iz Brčko distrikta koji su registrovani za glasanje u Republici Srpskoj.

(Agencije)