Politika 01.08.2021.

Dodik: Gnusna laž da nasilje u porodici Stanić ima političku konotaciju

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik odbacio je danas kao gnusnu laž informaciju o političkoj konotaciji nasilja koje se desilo u porodici Stanić u Prnjavoru, a u kojem je jedan od učesnika bio i poslanik SDS-a Miladin Stanić, te zatražio od policije i tužilaštva da u potpunosti rasvijetle ovaj slučaj i o tome informišu javnost.

– Želim da kažem da je poslanik Stanić odbio da sarađuje sa policijom Republike Srpske, ali je bezočno slagao kada je dao političku konotaciju tome – rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Dodik je istakao da policija treba energično da riješi to pitanje.

Prema njegovim riječima, svi u Prnjavoru znaju, ali treba da znaju i u Srpskoj, da spor između Miladina Stanića i njegovih rođaka u vezi sa seoskim putem koji ide kroz njihova imanja traje već skoro 20 godina i da se zadnjih 15 godina o tome vodi sudski postupak.

– Stvar je kulminirala među njima juče u popodnevnim satima. Došlo je do okršaja u kojem je upotrijebljeno vatreno oružje – rekao je Dodik, koji je osudio upotrebu oružja i izražio žaljenje što su ljudi spremni i na taj način da rješavaju svoje podrodične, komšijske i rodbinske probleme.

Govoreći o Stanićevim kvalifikacijama da porodični sukob ima politčku podlogu, Dodik je istakao da to nije tačno.

– Ali ako se Stanić odlučio da na taj način pokuša da očuva svoju političku poziciju i značaj, onda je to zaista jadno – konstatovao je Dodik i dodao da je jadno što na taj način pokušava da prevari i slaže čitavu javnost Srpske, kad i on i njegovi rođaci znaju da je to isključivo u vezi sa imovinskim problemima.

Odbacujući svaki vid političke konotacije jučerašnjeg događaja, Dodik je rekao da insistira da policija i tužilaštvo rasvijetle ovaj slučaj do kraja i obavijeste javnost, te da se barata činjenicama, a ne mržnjom.

– Svaka konotacija da je to politički motivisano može da bude samo u krugu umova koji permanetno u Republici Srpskoj prave atmosferu laži i atmosferu u kojoj se promoviše laž kao vrhunsko dostignuće u politici – ocijenio je Dodik i poručio da on to ne radi.

On je dodao da je Staniću bolje da ćuti ako nije imao drugog razloga da podvaljuje da je riječ o političkoj konotaciji jučerašnjeg nasilja.

(Srna/ N.S)

Oznake: Milorad Dodik