Politika 09.12.2015.

Dodik: Govedarica je zbog bijega u Novi Sad dobio nadimak “tip 500″

ČITANJE: 1 minuta
dodik
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da u trenutku dok je on bio u svojstvu svjedoka odbrane generala Ratka Mladića pred Haškim tribunalom, narodni poslanik SDS-a Vukota Govedarica svjesno je lagao javnost o njegovom učešću u ratu.

– Jedan general sigurno ne bi zvao dezertera da mu bude svjedok odbrane i to bi Vukota Govedarica, koji godinama pokušava da se bavi politikom, trebalo da zna, kao što je trebalo, ako već ne zna, i da se raspita o mom učešću u ratu- rekao je Dodik upitan da prokomentariše tvrdnje koje je Govedarica iznio juče u parlamentu Srpske o navodnom dezerterstvu predsjednika Republike u proteklom ratu.

S obzirom na to da je Govedarica u jeku rata, u kamionu punom brašna pobjegao za Novi Sad zbog čega je i dobio nadimak “tip 500″, kaže Dodik, dozvoljavam da i ne može znati ko je i gdje bio u ratu i kakvu je ulogu imao, ali s obzirom na to da se uporno pokušava baviti politikom sigurno se raspitao i o tome.

Dodik je rekao da ga je, u trenutku dok je svjedočio u odbranu generala Mladića, Govedarica klevetao za dezerterstvo, valjda pogođen istinom o svom bijegu iz Republike Srpske dok su se njegovi sugrađani borili i ginuli širom Republike Srpske.

– Dezerter, bjegunac i već dokazani lažov Vukota Govedarica, bez imalo stida, već dugo vremena pokušava da obmane javnost u Republici Srpskoj o mom učešću u ratu, dobro znajući da sam bio najprije vojno raspoređen, a nakon odluke da narodni poslanici dobiju radnu obavezu i na taj način sam dao doprinos stvaranju Republike Srpske- naglasio je predsjednik Dodik.

(Agencije)

Oznake: Milorad Dodik