Dodik: Govedarica je zbog bijega u Novi Sad dobio nadimak “tip 500″

dodik
dodik
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da u trenutku dok je on bio u svojstvu svjedoka odbrane generala Ratka Mladića pred Haškim tribunalom, narodni poslanik SDS-a Vukota Govedarica svjesno je lagao javnost o njegovom učešću u ratu.

– Jedan general sigurno ne bi zvao dezertera da mu bude svjedok odbrane i to bi Vukota Govedarica, koji godinama pokušava da se bavi politikom, trebalo da zna, kao što je trebalo, ako već ne zna, i da se raspita o mom učešću u ratu- rekao je Dodik upitan da prokomentariše tvrdnje koje je Govedarica iznio juče u parlamentu Srpske o navodnom dezerterstvu predsjednika Republike u proteklom ratu.

S obzirom na to da je Govedarica u jeku rata, u kamionu punom brašna pobjegao za Novi Sad zbog čega je i dobio nadimak “tip 500″, kaže Dodik, dozvoljavam da i ne može znati ko je i gdje bio u ratu i kakvu je ulogu imao, ali s obzirom na to da se uporno pokušava baviti politikom sigurno se raspitao i o tome.

Dodik je rekao da ga je, u trenutku dok je svjedočio u odbranu generala Mladića, Govedarica klevetao za dezerterstvo, valjda pogođen istinom o svom bijegu iz Republike Srpske dok su se njegovi sugrađani borili i ginuli širom Republike Srpske.

– Dezerter, bjegunac i već dokazani lažov Vukota Govedarica, bez imalo stida, već dugo vremena pokušava da obmane javnost u Republici Srpskoj o mom učešću u ratu, dobro znajući da sam bio najprije vojno raspoređen, a nakon odluke da narodni poslanici dobiju radnu obavezu i na taj način sam dao doprinos stvaranju Republike Srpske- naglasio je predsjednik Dodik.

(Agencije)

NIŠTA OD BESPLATNIH VRTIĆA Banjaluka neće slijediti primjer iz Novog Sada

Novi Sad od iduće godine potpuno će finansirati boravak djece u obdaništima. Iako se Banjaluka u mnogim stvarima ugleda na ovaj prijateljski grad, istu ideju ipak ne namjeravaju sprovesti. Roditelji širom regiona pozdravili su najavu iz Novog Sada da će za 16.500 njihovih mališana boravak u vrtićima biti besplatan, i to, kako je rečeno, kao

POTVRDA: Pronađeno beživotno tijelo pripada nestalom Banjalučaninu

Beživotno tijelo koje je večeras pronađeno u jednoj kući je Banjalučanin Igor Aksentijević, saznaje Srpskainfo. Njegovo sklupčano tijelo je pronašla majka preminulog, nakon nekoliko dana traganja po gradu. “Bitno mi je samo da sam ga pronašla”– kratko je izjavila za Srpskainfo majka pokojnog Aksentijevića. Aksentijević je, kako saznajemo, ranije hapšen zbog droge. U nastavku istrage

DODIK: Najniža plata 520 KM, nema dodatnog smanjivanja zbog bolovanja

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, najavio je danas u Banjaluci da će najniža plata u RS u narednoj godine biti 520 KM. Dodik je nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a rekao i da se neće dodatno smanjivati plate za vrijeme bolovanja u Republici Srpskoj. “Potkrala se greška u dokumentu programa ekonomskih reformi i to je izbrisano. Ljudi