Biznis 29.11.2018.

Dodik i Beglov otvorili Trgovinsko predstavništvo Srpske u Sankt Peterburgu

ČITANJE: 1 minuta
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i vršilac dužnosti gubernatora Sankt Peterburga Aleksandar Beglov otvorili su danas u ovom ruskom gradu Trgovinsko predstavništvo Republike Srpske.

Dodik je naglasio da je ovo još jedan korak ka jačanju saradnje sa ovim gradom i Ruskom Federacijom.

“Naša višegodišnja saradnja sa Sankt Peterburgom na mnogim poljima je rezulturala činjenicom da smo ovdje otvorili Predstavništvo Republike Srpske, trgovinsko-ekonomsko i da u tom pogledu stvaramo što bolje uslove za upoznavanje o ekonomskim, političkim, socijalnim, kulturnim, obrazovnim i svakim drugim pitanjima. Obostrana namjera Sankt Peterburga i Republike Srpske je da tu saradnju razvijemo”, rekao je Dodik za Radio Republike Srpske.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH učestvovao je i na Šestom međunarodnom kongresu “Sankt Peterburg i slovenski svijet”, u okviru kojeg je i otvoreno Predstavništvo.

Dodik je podsjetio da su nedavno prilikom završetka rekonstrukcije Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci boravili i medicinski stručnjaci iz Sankt Peterburga, koji su u ovoj zdravstvenoj ustanovi obavili i određene operativne zahvate.

“Ovdje razgovaramo kako poboljšati saradnju u svim oblastima i zato je Predstavništvo veoma važno”, istakao je Dodik.

Prije zvanične ceremonije otvaranja Predstavništva, održana je plenarna sjednica kongresa “Sankt Peterburg i slovenski svijet” pod nazivom “Uvođenje inovacija i njihova uspješna primjena u životu gradova”.

Dodiku je dan ranije vršilac dužnosti gubernatora Aleksandar Beglov uručio odlikovanje, odnosno Značku zasluga Peterburga.

(ATV)

Oznake: Milorad Dodik