DODIK I SATLER: Raditi ubrzano na formiranju Savjeta ministara

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik informisao je šefa Delegacije EU i specijalnog predstavnika EU u BiH Johana Satlera da je spreman raditi na svim evropskim pitanjima, te podsjetio da je to dogovoreno i sa Evropskom komisijom prilikom sastanka članova Predsjedništva BiH u februaru, u Briselu.

Dodik je naglasio da, nažalost, nije na tome urađeno dovoljno, jer je očigledno da je uslovljavanjem od ostala dva člana Predsjedništva godišnjim nacionalnim planom (ANP) kao preduslovom za formiranje Savjeta ministara žrtvovan evropski status BiH.

Na sastanku u Sarajevu Dodik je prenio Satleru da pri ovakvom stanju stvari, gdje se pokušava formiranje vlasti uslovljavati NATO članstvom, nije siguran da li je moguće u ovom momentu formirati vlast.

“Jedino racionalno je da se formira Savjet ministara i da se što prije na dnevni red stavi evropska agenda”, rekao je srpski član Predsjedništva BiH.

On je istakao da se ne mogu prihvatiti nikakve ucjene.

“Ambasador Satler je naglasio da se ubrzano mora raditi na formiranju Savjeta ministara, odnosno vlasti u BiH jer su zbog toga zarobljena mnoga evropska sredstva za značajne projekte u BiH”, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Dodik je poželio novoimenovanom šefu Delegacije EU uspješan mandat u BiH.

(Srna)

VIŠKOVIĆ: Želimo da se u Srpsku ulaže iz ekonomskih razloga

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je u Zrenjaninu da je interes Republike Srpske da investitori iz Srbije što više ulažu u Srpsku kako bi ona povećavala broj zaposlenih, ali i da privrednici iz Srbije imaju profit i korist od toga.

CVIJANOVIĆ: SNSD potpuno posvećen očuvanju Srpske

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović prisustvovala je u Trebinju sjednici Gradskog odbora ove stranke na kojoj je rukovodstvo i članove informisala o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH.

Zbog droge uhapšen i policijski službenik PU Banjaluka

Policijski službenik Policijske uprave Banjaluka, čiji su inicijali S.S., uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, rekla je Srni načelnik Odjeljenje za odnose sa javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske Mirna Miljanović.

CIJENE STRUJE: Čavić predlaže subvencije za socijalno ugrožene, Đokić podsjeća da za to treba budžetski novac

Vršilac dužnosti direktora “Elektrokrajine” Dragan Čavić izjavio je da u novi zakon o električnoj energiji treba uvrstiti poglavlje o energetski zaštićenom kupcu kojim će biti propisane subvencije za socijalno ugrožena domaćinstva, kao i domaćinstva u kojima obustavom isporuke električne energije može biti ugrožen nečiji život ili zdravlje. On je naglasio da posebnom uredbom treba precizno

RAVNOPRAVNOST ILI SAMOSTALNOST: Ujedinjena Srpska širom RS postavila bilborde

Na području Republike Srpske, u organizacije Ujedinjene Srpske, postavljena su 32 bilborda na kojima je zastava Republike Srpske i poruka “Ili ravnopravnost ili samostalnost! Mi smo za ravnopravnost! A vi?”. Na bilbordima se najavljuje i obilježavanje četiri godine od osnivanja Ujedinjene Srpske koje će biti održano 21. i 22. novembra u Banjaluci pod motom “Naše