Politika 05.01.2023.

DODIK: Imovina u Srpskoj neupitna, SNSD će predložiti drugog kandidata umjesto Šulića

ČITANJE: 2 minute

Imovina u Republici Srpskoj je neupitna i otvoreni smo za razgovore kako bi se pojasnila trenutna situacija, jer je imovina Ustavom i Dejtonom zagarantovana, rekao je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik nakon sastanka sa bošnjačkim partnerima iz FBiH.

Naglasio je da je SNSD povukao kandidaturu Denisa Šulića za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara zbog medijskih spekulacija koje je nametnula SDA.

Istakao je da će drugo ime biti razmatrano u narednom periodu.

– Da ne bi bio on taj koji će se potrošiti, predložićemo nekoga iz reda Ostalih za to mjesto, u narednom periodu. Što se tiče ostalih tema, stvar je u tome da se deblokira način odlučivanja o važnim temama. Mi želimo da deblokiramo odlučivanje na Savjetu ministara. Važno je za sve ljude u BiH da se deblokiraju procesi – naveo je Dodik.

Dodik je rekao kako je SDA ranije više od godinu blokirala proces rada Savjeta ministara.

Dodik je ponovio kako u Republici Srpskoj neće odustati od pitanja imovine, ali i 9. januara.

– Ako je problem 9. januar i nama je problem 1. mart. Јe li neko mislio da se mi odričemo 9. januara? Niti mi očekujemo da se neko odrekne 1. marta. Međutim, to su teme koje se neće skloniti s dnevnog reda, ali ima mnogo drugih koje prvo treba završiti – zaključio je Dodik.

Sastanku SNSD-a i predstavnika bošnjačkih stranaka u Doboju prisustvali su lider SNSD-a Milorad Dodik, potpredsjednik stranke Željka Cvijanović, te Zoran Tegeltija, Obren Petrović, Sanja Vulić i Boris Јerinić.

Na sastanku su bili i predsjednici SDP-a Nermin Nikšić, Naroda i pravde Elmedin Konaković, NES-a Nermin Ogrešević, te Stranke za BiH Semir Efendić, prenosi RTRS.

(SB)

Oznake: Milorad Dodik