Politika 25.12.2022.

Dodik: Isključivi motiv rada Vlade mora biti dobrobit naroda i interes Srpske

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da će predsjednik Vlade i novoizabrani ministri Srpske imati njegovu podršku za sve kvalitetne prijedloge i odluke, te poručio da dobrobit naroda i interes Republike mora biti isključivi motiv njihovog rada.

Dodik je istakao da će biti i veoma oštar kritičar, tražeći političku i svaku drugu odgovornost ukoliko primijeti da u novoj Vladi zloupotrebljavaju povjerenje koje su dobili.

– Izborom nove Vlade završeno je formiranje institucija vlasti nakon sprovedenih izbora. Republika Srpska je i ovaj put pokazala demokratski kapacitet da efikasno implementira izbornu volju naroda – napisao je Dodik na Instagramu.

Dodik ističe da od nove vlade očekuje odgovoran rad na pronalaženju najboljih rješenja za sve izazove, od ekonomskih do socijalnih.

Predsjednik Srpske podsjetio je da je protekle sedmice, dan nakon izbora nove vlade, održao radni sastanak s premijerom Radovanom Viškovićem i ministrima, kojem je prisustvovala i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

– Sedmicu sam završio na Jahorini, gdje je otvoren hotel “Rajska dolina luks”. Time je Republika Srpska pokazala da može realizovati kvalitetne projekte – dodao je Dodik.

Oznake: Milorad Dodik