Politika 15.05.2016.

Dodik: Izbori će jasno pokazati ko ima koliku podršku u narodu

ČITANJE: 2 minute
dodik
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da su skupovi vlasti i opozicije u Banjaluci pokazali nekoliko neoborivih istina, a prva je da je Republika Srpska slobodno i demokratsko društvo u kojem je omogućeno svima da u miru izraze svoje političke stavove.

“Drugo, Republika Srpska, odnosno njena policija pokazala je da je u stanju da da kvalitetan odgovor na bezbjednosne izazove, a ovi protesti juče bili su jedan od njih, i korisitim priliku da čestitam Policiji Republike Srpske na profesionalno urađenom poslu. Istina da je na mitingu vlasti bilo nekoliko puta više ljudi, što mi kao vladajuća koalicija ponavljamo posljednjih dana, da naša politika ima većinsku podršku naroda”, istakao je Dodik.

“I konačno”, kaže on, “svi zahtjevi koje je juče ispostavila opozicija su reciklaža svega onog što smo mogli čuti posljednjih mjeseci, i to su teme koje se svakako ne rješavaju na ovakvim protestima, na šta smo i više puta upozoravali.”

“Takozvana opozicija nije propustila priliku da na svom protestu ponovo iznese niz laži i optužbi, u koje više ni sami ne vjeruju. Evidentan je bio i izostanak podrške građana Banjaluke njihovim jučerašnjim protestima što je indikator koliku podršku ima Dragan Čavić u glavnom gradu Srpske i kako će proći na predstojećim izborima”, rekao je Dodik.

Predsjednik Dodik je u izjavi Srni najavio da će vlast u Srpskoj i u vremenu koje dolazi činiti sve da Republika Srpska ostane stabilna i mirna zajednica svih njenih građana, koja će biti u stanju da servisira sve obaveze prema različitim kategorijama stanovništva.

“Izbori su za nekoliko mjeseci, i oni će jasno pokazati koliku podršku političke partije iz Srpske uživaju u narodu. Na to smo ukazivali i proteklih sedmica, ne da bi nekome osporili pravo okupljanja, već da bi ukazali na uzaludnost takvog posla samo par mjeseci pred izbore. Drago mi je što je takozvana opozicija organizovala svoje proteste i što su i brojem onih koje su okupili a i zahtjevima koje su uputili potvrdili da smo u bili pravu sve verijeme govoreći da nemaju veliku podršku naroda i da ništa originalno ne nude. Naš narod bi rekao – sami pali, sami se slupali”, poručio je Dodik.

(Agencije)

Oznake: Milorad Dodik