Politika 30.07.2021.

Dodik: Izetbegović ide u lov na vještice, dok BiH puca po šavovima

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik SNSD Milorad Dodik izjavio je Srni da se SDA neće oporaviti u bošnjačkom političkom tijelu čak i ako Bakir Izetbegović od jutra do mraka nastavi da napada Dodika, jer je i Bošnjacima jasno da on ide u lov na vještice dok se u SDA odvija egzodus kadra, a BiH puca po šavovima.

Upitan da prokomentariše Izetbegovićevu izjavu u kojoj njega optužuje za nefunkcionisanje BiH, Dodik je rekao da je šteta što i nakon 26 godina Bakir Izetbegović za nefunkcionisanje BiH traži krivicu u svima osim u svojoj partiji, čiji je lider žrtvovao i mir za BiH.

– Nije mu dovoljno da Dodikom i njegovom politikom ni domaćoj publici objasni zašto dva od tri naroda neće ovakvu BiH i zašto Bošnjaci, podržani međunarodnim faktorom, stalno i iznova generišu krize u BiH – istakao je Dodik.

Lider SNSD je upitao zašto su u Dejtonu pisali Ustav na koji će pristati Srbi i Hrvati, a nakon Dejtona ga mijenjali samo da budu zadovoljni Bošnjaci.

– Izetbegoviću je lakše da putem parola poluistina i laži objašnjava aktuelni trenutak u BiH, nego da realno sagleda ćorsokak u kojem se danas nalazimo – naglasio je Dodik.

(Srna/A.M.)

Oznake: Milorad Dodik