Politika 04.08.2021.

TELEGRAMI SAUČEŠĆA POVODOM SMRTI LAZANSKOG: Republika Srpska je izgubila iskrenog prijatelja

ČITANJE: 2 minute

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodici Miroslava Lazanskog, ističući da ga je veoma potresla vijest o njegovoj smrti.

– Sa velikom tugom sam primio vijest o smrti velikog čovjeka i izuzetnog novinara, a prije svega mog prijatelja – istakao je Dodik.

On je istakao da je Miroslav Lazanski bio veliki prijatelj Republike Srpske u koju je radio dolazio i promovisao je širom svijeta, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

– Hvala mu za sve što je činio za srrpski narod i neka mu je vječna slava – naveo je Dodik u telegramu saučešća.

Cvijanović: Republika Srpska je izgubila iskrenog prijatelja

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom smrti srpskog ambasadora u Ruskoj Federaciji Miroslava Lazanskog, uputila je telegram saučešća porodici Lazanski, predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i ministru spoljnih poslova Republike Srbije Nikoli Selakoviću.

„Iskreno sam ožalošćena tužnom viješću o iznenadnoj smrti srpskog ambasadora u Ruskoj Federaciji Miroslava Lazanskog, jednog od najboljih vojnih analitičara, izuzetnog novinara i publiciste, britkog uma i oštrog pera.
Republika Srbija je izgubila vrsnog diplomatu i ličnost od ugleda, a Republika Srpska iskrenog prijatelja. Ambasador Lazanski ostaće upamćen kao patriota, koji je časno i dosljedno zastupao interese svoje zemlje i naroda.
U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem Vam izraze najdubljeg saučešća“, navodi se u telegramu saučešća predsjednice Cvijanović.

Višković: Odlazak Lazanskog gubitak za srpsku diplomatiju i cjelokupnu javnost

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je u telegramu saučešća da odlazak ambasadora Srbije u Ruskoj Federaciji Miroslava Lazanskog predstavlja gubitak za srpsku diplomatiju u cjelokupnu srpsku javnost.

Višković je naglasio da će Lazanski ostati upamćen kao veliki čovjek, diplomata, vrstan vojni analitičar i novinar, koji je svojim životnim angažmanom ostavio dubok i neizbrisiv trag u javnom i društvenom životu Srbije, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Premijer Srpske uputio je telegram saučešća porodici Lazanski, predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministru spoljnih poslova Srbije Nikoli Selakoviću.

– Sa velikom tugom i žaljenjem sam primio vijest o iznenednoj smrti ambasadora Lazanskog. Iskreno saosjećajući u bolu koji vas je zadesio, u ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, upućujem vam izraze najdubljeg saučešća – navodi se u telegramu.

Ambasador Srbije u Rusiji, novinar, pisac i vojni komentator Miroslav Lazanski preminuo je u Beogradu u 71. godini života.

(Srna/A.M.)