Politika 07.04.2016.

Dodik: Koalicija nije upitna, ostajemo jedinstveni

ČITANJE: 2 minute
dodik-pavic
Milorad Dodik, predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata i Marko Pavić, lider Demokratskog narodnog saveza, konstatovali su danas na sastanku, održanom u okolini Laktaša, da vladajuća koalicija u RS nije upitna.

“Važno je reći da koalicija nije upitna i da iza ranijih zahtjeva DNS-a leži potreba da se što je moguće više uspostavi koordinacija i da se poslovi dogovoreni ranije počnu realizovati, kao što su oni koji se odnose na zajedničke kandidate za načelnike na opštinskim izborima”, rekao je Dodik u telefonskoj izjavi za “Nezavisne” nakon sastanka, koji je sazvan nakon stava Predsjedništva DNS-a i njihovog nezadovoljstva unutar koalicije sa SNSD-om i Socijalističkom partijom.

On ističe da je vidljivo da DNS kao organizacija s manjom strukturom taj posao može brže da završi, za razliku od SNSD-a, koji, kako je rekao, mora da uđe u posebne aktivnosti u svim opštinama.

Lider SNSD-a je istakao da će to pitanje biti razriješeno u narednih desetak dana, a što je, kako je naglasio, realno gledano i optimalan rok.

“I danas s Pavićem, i neki dan sa gospodinom Petrom Đokićem, potvrdili smo privrženost koaliciji. U svakom slučaju, ostajemo jedinstveni po svim pitanjima”, rekao je Dodik.

On je rekao da postoji potreba da se ubrzaju određeni dogovori koji se odnose na kadrovska rješenja.

“Ponekad smo suočeni s problemima koji se odnose na procedure, ali je u svakom slučaju vidljivo da se kroz sva dosadašnja imenovanja održava struktura dogovora koji smo ranije imali”, rekao je Dodik.

Pavić, koji nam se juče nije javljao na telefon, dan ranije je izjavio da je povod za nezadovoljstvo DNS-a odnosima među koalicionim partnerima to što nije ispunjen dogovor da do 31. marta svaka stranka dostavi spisak lokalnih zajednica za koje misli da može kandidovati svog člana na predstojećim lokalnim izborima.

“DNS je to na vrijeme uradio. Druge dvije stranke nisu pa je normalno da smo tako reagovali. Mnogo puta sam govorio da mi nismo istomišljenici, već vrlo korektni koalicioni partneri”, rekao je tada Pavić.

Podsjetimo, on je prije nekoliko dana, kada je održana sjednica Predsjedništva DNS-a, izjavio da ukoliko se stanje u koalicionim odnosima ne promijeni, DNS će morati razmisliti o oštrijim mjerama među koalicionim partnerima.

(Nezavisne novine)

Oznake: Milorad Dodik