Politika 25.12.2018.

DODIK: Komšić koristi smrt mladića za političke ciljeve

ČITANJE: 1 minuta

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik smatra da je neumjesno da član Predsjedništva Željko Komšić uopšte komentariše policijsko-tužilačke akcije u bh. entitetu Republika Srpska, a još neumjesnije što to čini iz duboko političkih razloga.

“Stavljanje Policije Republike Srpske u kontekst ratnih dešavanja iz devedesetih godina prošlog vijeka, pokušaji njene diskreditacije optužbama za takozvani genocid i konačno prizivanje nove reforme policije otkriva da i Komšić tragičnu smrt banjalučkog mladića koristi za ostvarivanje svojih političkih ciljeva”, rekao je Dodik.

On je ocijenio da su na taj način “SDS i PDP dobili političkog partnera iz Federacije BiH za reformu policije o kojoj Komšić govori javno, a SDS i PDP kroz tragediju jednog mladića”.

Komentarišući današnja dešavanja u Banjaluci, Komšić je Vijesti.ba izjavio da “na sto treba vratiti pitanje reforme policijskih agencija u BiH i staviti ih u službu građana, a ne političkih partija i neodgovornih pojedinica”.

(N1)