Politika 17.10.2015.

Dodik: Kosovo se ne može bezočno otimati!

ČITANJE: 1 minuta
milorad-dodik
Odnosi između Republike Srpske i Srbije građeni su uzlaznom linijom, a danas su na najboljem nivou, zahvaljujući zajedničkim naporima, izjavio je predsjednik Srpske Milorad Dodik u Beogradu na svečanosti povodom obilježavanja sedam godina od osnivanja SNS-a.

– Republika Srpska podržava ono što radi Srbija i mi dijelimo stav da se ne može bezočno otimati Kosovo i Metohija- istakao je Dodik.

Predsjednik je rekao da je Republici Srpskoj od najveće koristi snažna i moćna Srbija, koja je bastion regionalne stabilnosti i mira.

On je dodao da je Srpska “zagledana” u Srbiju, da je uvijek na njenoj strani, kao i da je interes Srbije snažna i dobra Republika Srpska.

Dodik je na skupu u Sava “Centru” u Beogradu istakao da je dolazak SNS-a na srpsku političku scenu unio u politički život dimenziju svakodnevne borbe za dobro Srbije.

– To vidimo u nastojanju Aleksandra Vučića i onih koji vode Srbiju da državi podare najviše onoga što može da se da, a to je sva snaga, ljubav i pošten patriotski odnos prema zemlji- naveo je Dodik.

On je istakao da je SNS dokazao da se bori za snažniju i bolju Srbiju i da žrtvovanje za vlastite političke ideje ima smisla ako su u funkciji jačanja države.

– Ne smijete stati, kretanje mora da bude jako i snažno- poručio je Dodik.

Skupu u Centru “Sava” prisustvuju, između ostalih, lider SNS-a Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić, režiser Emir Kusturica.

(Agencije)