Politika 09.08.2020.

DODIK KUM Grad Bijeljina obilježava krsnu slavu

ČITANJE: 1 minuta

Grad Bijeljina danas obilježava krsnu slavu – Svetog Pantelejmona, a kum je ove godine srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Tim povodom će u crkvi Svetog Pantelejmona u Ulici Stefana Dečanskog biti služena sveta liturgija, a potom će u Gradskom parku biti upriličeno svečano otkrivanje bista srpskih velikana Ive Andrića, Nikole Tesle, Mihaila Pupina i Jovana Dučića.

Lomljenje slavskog kolača biće obavljeno u podne u zgradi Gradske uprave, a potom su planirane izjave za novinare i polaganje cvijeća na spomenik borcima poginulim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je juče Srni da je Bijeljina jedan od najvažnijih gradova Republike Srpske, izuzetno važan privredni centar, ne samo semberske regije, i građani Bijeljine zaslužuju da se grad brže i snažnije razvija.

“Prekompozicija vlasti u Bijeljini pokazala je kako za rješavanje problema vrijeme nije presudan faktor, već volja i sposobnost da se oni rješavaju, i mislim da smo u relativno kratkom roku pokazali kako se problemi mogu brže rješavati”, dodao je Dodik.

Zbog mjera predostrožnosti i ograničenja broja prisutnih, iz Gradske uprave pozivaju medije da tokom lomljenja slavskog kolača budu prisutni samo snimatelji.

(Srna)