Politika 31.03.2023.

Dodik: Mladi socijaldemokrati – budućnost i ogromna snaga

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da je ova politička partija posebno ponosna na mlade socijaldemokrate zato što predstavljaju budućnost i ogromnu snagu.

“Naša operativna sposobnost se zasniva na vještinama mladih. U sadašnje vrijeme problem komunikacije među generacijama skoro je nepremostiv, jer na jedan način komuniciraju oni od 20 ili 30 godina, a na sasvim drugačiji stariji”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, gdje je u toku sjednica Glavnog odbora Mladih socijaldemokrata.

On je naveo da Mladi socijademokrati imaju zadatak da organizuju svoje unutarstranačke izbore, za šta će biti usvojen operativni plan.

“Slušamo naše mlade, a oni su inkorporisani u najviše organe vlasti. Predsjednik mladih je član Kolegijuma stranke, a činjenica da smo najmasovnija organizacija mladih govori o tome da su oni zadovoljni statusom koji imaju”, rekao je Dodik.

Vršilac dužnosti predsjednika Mladih socijademokrata Ivona Pejašinović kaže da ova organizacija djeluje u svim opštinama i gradovima u Srpskoj.

“Trudimo se da budemo posvećeni svakom mladom čovjeku koji želi da se politički aktivira. Ponosni smo na akcije koje sprovodimo, a odnose se na pomoć onima kojima je najpotrebnija i ekologiju. Nastojaćemo da dodatno poboljšamo rad i budemo što kvalitetniji, te da mladi budu zadovoljni”, rekla je Pejašinovićeva.

Ona je navela da su mladi socijaldemokrati najbrojnija organizacija u Srpskoj.

Generalni sekretar Mladih socijademokrata Saša Maksimović naveo je da će mladi na sjednici Glavnog odbora usvojiti zaključke o novim politikama za mlade ljude i o njihovom zapošljavanju.

Sjednici su prisustvovali i potredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović, te generalni sekretar stranke Luka Petrović.

(Srna)

Oznake: Milorad Dodik