Politika 21.05.2024.

Dodik: Nakon rezolucije, narod Srpske će jasno vidjeti u čijem grmu čuči opozicija

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da su PDP, SDS i ostale opozicione stranke izabrale put izdaje srpskih interesa i sve što oni rade i govore je izdaja svakog Srbina u Republici Srpskoj, ponovni pucanj u srpske žrtve i najveća sramota za sve Srbe.

“U ovim odsudnim trenucima kada svi zajedno trebamo stati na branik otadžbine i reći da nećemo dopustiti da se primjenjuje odluka nekog tamo nelegitimnog stranaca, njemačkog državljanina, rehabilitatora fašizma, oni su izabrali baš da stanu uz njega i time potvrdili da je istina sve što smo do sada govorili – da su napravili dogovor kako bi kao nelegitimni Srbi nelegitimnog Kristijana Šmita došli na vlast prevarama, jer znaju da ih narod u Srpskoj neće već decenijama upravo zato jer su saradnici stranaca i zapadnih ambasada”, istakao je Dodik.

Na pitanje Srne da prokomentariše ponašanje opozcije u vremenu kada je jedinstvo svih političkih partija neophodno radi očuvanja Republike Srpske, predsjednik Srpske je odgovorio da su njihove aktivnosti u suprotnosti sa svim onim što srpski narod, Republika Srpska i njeni predstavnici, koji su legitimno izabrani na demokratskim izborima, želi i hoće, a to je očuvanje Republike koja je jedini garant opstanka Srba na ovim prostorima.

Opozicija u Srpskoj, dodao je on, podriva i ugrožava status srpskog naroda i integritet svih Srba, jer svojim ponašanjem i podaništvom strancima, samo da bi se lažima i prevarama dočepali vlasti, predstavljaju direktnu prijetnju opstanku Republike Srpske u kapacitetu koji ima.

“Srbi koji ćute i poslušno klimaju glavom na ono što zapad pokušava da uradi sa rezolucijom o Srebrenici nisu Srbi. Sve ovo što gledamo od Šmitovog nametanja svega i svačega, pokušaja otimanja imovine, rezolucije, združene aktivnosti Nijemaca, Britanaca i Amerikanca, sve ima isti cilj – da obesmile Dejton i ponište Republiku Srpsku”, ukazao je predsjednik Srpske.

On je naglasio da opozicija na to ćuti i ćutaće, jer to jedino znaju i mogu, s obzirom na to da su plaćenici i izdajnici koji ne biraju sredstva da bi došli do svog cilja, žrtvujući i Republiku Srpsku i srpski narod.

“Uprkos sramnim htijenjima i željama opozicije, preduzećemo sve mjere da bi obezbijedili da se zaštite srpski nacionalni interesi, i to zahvaljujući stabilnoj i funkcionalnoj vlasti koju Repbulika Srpska ima. Poslije rezolucije ništa neće i ne može biti isto. Tada će i narod Srpske jasno da vidi u čijem grmu čuči opozicija”, istakao je Dodik.