Politika 17.03.2021.

DODIK: Nastavićemo ulagati u Banjaluku, a za projekte ćemo umjesto 50 izdvojiti 100 miliona KM

ČITANJE: 2 minute

Nastavićemo ulagati u Banjaluku i projekti neće stati, poručio je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, koji je i srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH, gostujući u emisiji Telering.

Dodik je podsjetio da je premijer Republike Srpske Radovan Višković najavio da će Vlada izdvojiti 50 miliona maraka za projekte u Banjaluci.

– Mislim da će taj iznos biti duplo veći – rekao je Dodik.

Dodik je istakao da je Banjaluka suštinski glavni grad Republike Srpske.

– Nastavićemo izgradnju. Kreće realizacija projekta koncertne dvorane. Ranije je već obezbjeđeno 10 miliona evra za to. Srpska mora da ima sve institucije koje manifestuju jednu državu, pa tako treba i koncertna dvorana – istakao je Dodik, prenosi RTRS.

Osvrnuo se i na lokalne izbore, dodavši da je stvorena pogrešna percepcija. SNSD jeste izgubio mjesto gradonačelnika, ali i dalje čvrsto u svojim rukama drži skupštinsku većinu.

– Pogodilo me što smo izgubili mjesto gradonačelnika, ali život ide dalje. Stanivuković nije Banjaluka, i mi ćemo nastaviti ulagati u najveći grad Republike Srpske. Imamo skupštinskui većinu, nećemo ispunjavati ničije želje, već krećemo u nastavak izgrade grada – kaže Dodik.

On je naglasio da je u Banjaluku za vrijeme vlasti SNSD-a uloženo dvije milijarde maraka.

– Zar treba da nabrajamo šta je sve izgrađeno. Istočni i zapadni tranzit, toplana, vodovod, rekonstrukcija Banskog dvora, Klinički centar Republike Srpske, izgrađeni su autoputevi koji otvorili Banjaluku na sve strane. Dječije škole, vrtići, igrališta – nabrojao je Dodik neke investicije u Banjaluci.

Osvrnuo se i na konstante prozivke gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića o tome da je kriminalac.

– Јa nisam kriminalac, ni jedan sud nikada me nije osudio za takvo djelo. Imao sam najveći broj krivičnih prijava, i nema dana da ne dođe neka politička prijava, ali borim se sa tim. Sankcije prema meni strane SAD su političke, to je nedavno rekao i amrički ambasador, da je u pitanju po njima nepoštovanje Dejtonskog sporazuma, a ne zbog korupcije ili kriminala – poručio je Dodik.

(SB)

Oznake: Milorad Dodik