Vijesti 19.05.2016.

Dodik: Ne miješam se u izvještavanje i rad RTRS-a

ČITANJE: 2 minute

Dodik je rekao da je RTRS nezavisan javni servis koji ima svoj pristup različitim pitanjima i ličnostima, te da on poštuje slobodu medijskog izvještavanja.

Komentarišući poziv ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića da zaustavi propagandu preko RTRS-a, Dodik je rekao da je pogrešan utisak da on upravlja bilo kakvim operacijama ove medijske kuće.

Napominjući da je Mektića kontaktirao, ali da Mektić ne želi da sa njim razgovara, predsjednik Srpske je poručio da je krajnje vrijeme da svi sjednu i organizuju stabilno medijsko i javno iznošenje stavova i informacija.

On je dodao da i poziv ministra bezbjednosti BiH da građani izađu na protest oslikava situaciju u društvu, te dodao da je ponosan što su okupljanja protekla mirno.

Dodik je rekao da je cilj mitinga vladajuće koalicije bio da ne dozvole da iz Banjaluke ode slika kakvu je željela opozicija, ali i da ne dozvole demoralizaciju svog članstva.

“Pokazali smo da imamo jaču sposobnost i organizaciju”, poručio je Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a.

On je rekao da je neposredno prije održavanja protesta i mitinga pozvao predstavnike opozicije sa kojima se saglasio da okupljanja građana proteknu mirno.

Dodik je rekao da je tada pozvao lidera SDS-a Mladena Bosića da dođe na miting vladajuće koalicije i da govori na mitingu, ali i da njemu bude omogućeno da se obrati okupljenim građanima na protestu opozicije.

“Da su to učinili dali bi nesumnjiv, snažan doprinos demokratizaciji Republike Srpske. Gospodin Bosić nije bio za to zainteresovan, najblaže rečeno, ali dijalog i u tim kompleksnim situacijama nije nedostajao”, rekao je Dodik.

On smatra da protest i miting nisu bili potrebni, ali da su ta okupljanja pokazala da Republika Srpska ima sposobnost da obezbijedi ovakve skupove putem svojih organa, poput policije, koja je bila profesionalna prema učesnicima oba skupa, koji su se bezbjedno vratili kućama.

(Agencije)