Vijesti 28.12.2018.

DODIK: Ne protivimo se skupu grupe “Pravda za Davida” jer je prvi put podnesen zahtjev

ČITANJE: 1 minuta

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je na sastanku vladajuće koalicije u Republici Srpskoj i izabranih funkcionera zaključeno da nemaju ništa protiv održavanja skupa u Banjaluci u organizaciji grupe “Pravda za Davida”, jer je prvi put podnesen zahtjev da bude odobreno njegovo održavanje.

“Informisan sam da je zatraženo da skup bude održan u nedelju, 30. decembra, od 18.00 do 20.00 časova. Mi nemamo ništa protiv da bude održan i da građani mirno i dostojanstveno iznesu svoje mišljenje”, rekao je Dodik novinarima poslije sastanka u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjaluci.

On je istakao da će organizatori, s obzirom na to da je zatraženo odobrenje za održavanje skupa, morati da prezmu punu odgovornost, što znači da će u slučaju da ga nadležni organi odobre, biti potrebno angažovati znatno manji broj policajaca.

Dodik je rekao da je na sastanku iskazano zadovoljstvo što je formiranje vlasti u Republici Srpskoj okončano veoma brzo poslije opštih izbora, navodeći da će sve pozicije biti podijeljene između koalicionih partnera u skladu sa brojem poslanika koje imaju u Narodnoj skupštini Srpske.

Sastanku su prisustvovali, osim predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

Sastanku su prisustvovali i lideri DNS-a Marko Pavić, SP-a Petar Đokić, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić i funkcioner NDP-a Vojislav Gligić, koji čine vladajuću koaliciju u Srpskoj.

(RTRS)