Politika 04.02.2021.

DODIK: Neka Incko ne pregoni sa mržnjom prema Srbima, nanio nam je previše zla

ČITANJE: 1 minuta

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas da je visoki predstavnik u BiH Valentin Incko zahtjevom Narodnoj skupštini Republike Srpske pokazao mržnju prema srpskom narodu i da je nanio previše zla Srbima i dodvoravao se muslimanima u Sarajevu.

“Incko je pokazao najniže strasti i mržnju prema srpskom narodu, kvalifikujući nas kao kolektivno odgovorne za zločine koji su samo u njegovoj glavi. To je dio koncepcije koju je on razvio kada je tvrdio da je Republika Srpska nastala na principima NDH, nije mogao goru uvredu da uputi Srbima”, rekao je Dodik i podsjetio na stradanje Srba u NDH-a, prenosi ATV.

“On je zaradio ozbiljan novac vršeći tu dužnost. Imao je tu nesreću da je Republika Srpska napravila ozbiljan otklon od intervencija međunarodne zajednice. Oni dobro znaju da nećemo prihvatiti njihovo nametanje odluka”.

Poručio je da se Incko diskvalifikovao ultimatumom koji je uputio Republici Srpskoj.

“Neka ne pregoni u odnosu sa Srbima, previše nam je nanio zna. Dodvorava se muslimanima u Sarajevu”, rekao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH ukazao je na to da Incko nije zatražio da se promijeni naziv škole u Sarajevu koja nosi naziv po muslimanskom, bošnjačkom zločincu iz Drugog svjetskog rata, ili nekih drugih javnih komunalnih objekata koji nose naziv po presuđenim osobama koje su počinile zločine u Drugom svjetskom ratu.

“Naravo, to nije uradio i on se usmjerava samo na jedan narod”, konstatovao je Dodik, poručivši da kod srpskog naroda ultimatumi najteže prolaze.

(SB)

Oznake: Milorad Dodik