Politika 27.12.2022.

Dodik: Nemamo namjeru da imovinu dijelimo sa BiH

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da podržava Narodnu skupštinu u donošenju zakona o nepokretnoj imovini jer Srpska nema namjeru da imovinu dijeli sa BiH niti se ona može oteti protivustavnim odlukama Ustavnog suda BiH.

Dodik je podsjetio da je pitanje imovine riješeno Dejtonskim mirovnim sporazumom i Ustavom.

“Nemamo namjeru da tu imovinu dijelimo sa BiH, niti nam se ona može oteti antidejtonskim nasiljem i protivustavnim odlukama Ustavnog suda. U tome nikada neće uspjeti nijedan sud, pa ni ovaj njihov koji nije naš”, naveo je Dodik na “Tviteru”.

On je rekao da podržavam Narodnu skupštinu u donošenju zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti, koji nije ni protivustavan niti u suprotnosti sa Dejtonskim mirovnim sporazumom.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović najavio je danas da će podnijeti apelaciju Ustavnom sudu BiH ukoliko Narodna skupština Republike Srpske usvoji zakon o nepokretnoj imovini.

Bećirović je pozvao Narodnu skupštinu da Prijedlog zakona o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti, koji je na dnevnom redu današnje sjednice, odbije kao neustavan, saopšteno je ranije iz Predsjedništva.

(Srna)

Oznake: Milorad Dodik