Politika 08.08.2020.

DODIK O BIJELJINI: Nakon prekompozicije vlasti brzo smo pokazali da se problemi mogu rješavati

ČITANJE: 2 minute

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je Bijeljina jedan od najvažnijih gradova Republike Srpske, izuzetno važan privredni centar, ne samo semberske regije, i građani Bijeljine zaslužuju da se grad brže i snažnije razvija.

“Prekompozicija vlasti u Bijeljini pokazala je kako za rješavanje problema vrijeme nije presudan faktor, već volja i sposobnost da se oni rješavaju, i mislim da smo u relativno kratkom roku pokazali kako se problemi mogu brže rješavati”, izjavio je Dodik za Srnu povodom slave grada Bijeljina – Svetog Pantelejmona.

Dodik je istakao da spremnost nove gradske administracije da se važni projekti realizuju u saradnji sa Vladom Republike Srpske obećava napredak Bijeljine na svim poljima.

On je naglasio da je nova gradska administracija je vrlo ambiciozno izašla sa 17 projekata koje treba završiti u Semberiji čiju će realizaciju da podrži Vlada Republike Srpske – od projekta zaštite od poplava, izgradnje auto-puta, preko izgradnje sportske dvorane i nove zgrade autobuske stanice, kao i mnogih drugih projekata.

“Svi projekti biće realizovani, jer sada imamo neophodnu harmoniju između lokalnih i republičkih vlasti u kojoj svako zna svoj dio odgovornosti”, istakao je Dodik, naglasivši da je počašćen što će sutra biti na gradskoj slavi u Bijeljini, na koju je i ranije sa radošću dolazio.

Grad Bijeljina obilježiće sutra krsnu slavu – Svetog Pantelejmona. U crkvi Svetog Pantelejmona biće služena liturgija, a potom je predviđeno svečano otkrivanje bista srpskih velikana Ive Andrića, Nikole Tesle, Mihaila Pupina i Jovana Dučića na središnjem platou u gradskom parku.

Lomljenje slavskog kolača planirano je za 12.00 časova u zgradi Gradske uprave, a zatim izjave za novinare i polaganje cvijeća na spomenik borcima poginulim u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

(Srna)