Politika 28.12.2022.

DODIK O ĐOKIĆU: Ne mogu se miješati u to da li će ostati ministar, ne zadiremo u prijedloge drugih partija

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik poručio je danas da se ne može miješati u to da li će Petar Đokić ostati ministar energetike i rudarstva s obzirom na to da je ranije bio osuđivan.

Na pitanje novinara da li smatra da je red da i Petar Đokić bude tretiran na isti način kao i dvojica ministara koji su dali ostavke zbog ranijih presuda, Dodik je odgovorio da ne može uticati na odluku koalicionih partnera iz Socijalističke partije.

– On je predsjednik Socijalističke partije koja je na izborima dobila pet poslanika i dio je koalicije koja se pokazala stabilna. Mi ne možemo da zadiremo u prijedloge koje daju pojedine političke partije. Isto kao što ne želimo da nama u SNSD neko govori koga da predlažemo. Isto tako to pravo priznajemo i drugima – rekao je Dodik.

On je dodao da se, svidjelo se to njemu ili ne, mora prihvatiti činjenica da je SP zasebna politička stranka. Dodik kaže da se njegovi zahtjevi sprovode u okviru SNSD, ali i u okviru drugih partija.

– Uvijek postoje iznimci, i mi ne možemo da utičemo na politike drugih partija. Poštujem to da vi želite ovo društvo dovesti do perfektnog stanja, ali politika je nešto drugo – istakao je Dodik, prenosi Srpskainfo.

(SB)

Oznake: Milorad Dodik