Politika 30.11.2022.

“Od federalnih vlasti Srbi imaju samo opstrukcije”

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će predstavnici Srpske razgovarati sa rukovodstvima srpskih povratničkih opština u Federaciji BiH /FBiH/ da bi našli rješenje za nagomilane probleme u tim lokalnim zajednicama zbog opstrukcija federalnih vlasti.

“Srbi nikada nisu imali ništa od FBiH, osim u jednom trenutku kada smo ih mogli natjerati, jer smo imali našeg predstavnika, ministra iz Drvara”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je naglasio da se pomoć Drvaru i drugim opštine u FBiH isključivo zasniva na pomoći koja dolazi iz Republike Srpske i Srbije.

“Od federalnih i kantonalnih vlasti imamo samo opstrukciju, negativne propise koji usložnjavaju ionako tešku situaciju. Naravno da je to neprihvatljivo i da ne znamo na koji način da se borimo sa tim. Sješćemo sa ljudima iz tih opština i vidjeti kako možemo pomoći”, naglasio je Dodik.

Predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH Đorđe Radanović rekao je Srni da će Odbor uputiti dopis federalnoj upravi puteva, nadležnim institucijama u kantonu i na nivou entiteta da pomognu asfaltiranje puta Drvar-Glamoč, te zatražiti da budu otklonjene sve administrativne prepreke za realizaciju ovog projekta.

(Srna)

Oznake: Milorad Dodik