Politika 29.09.2015.

Dodik odgovorio na optužbe: Nisam uzeo zlato, neka slobodno istražuju!

ČITANJE: 1 minuta
milorad-dodik
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je teško uporno odgovarati na reciklirane laži koje se ponavljaju, reagujući na optužbe da je prisvojio jedan kilogram zlata.

– To isto smo imali skoro prije nešto više od godine. Ista laž je plasirana, samo od drugog čovjeka, gospodina Bosića. Sve je to demantovano od strane svih koji su pomenuti u tom slučaju – kaže Dodik.

On je dodao da je ova priča pokrenuta u vrijeme kada je aktuelan o referendumu o pravosuđu.

– Ja ne podržavam Tužilaštvo i Sud BiH. Oni su politički motivisani i oni su bespravno uspostavljeni, ali u ovom slučaju sam spreman da prihvatim da dovedu stvar do kraja i neću je osporavati. Učestvovaću u tome – izjavio je Dodik novinarima u Kostajnici.

Dodao je da su ovakve priče potpuno degutantne jer u informaciji koja je plasirana niko nije naveo ni vrijeme, ni mjesto događaja, niti ko je bio prisutan.

– Samo ima kleveta, koja je očigledno zaokupila javnost. Šta da radimo, u takvim vremenima živimo. Ja sam ponosan na Republiku Srpsku što ima ovakav demokratski ambijent, bez obzira što je on za neke ljude opterećujući – kaže Dodik.

– I sam Mektić je u proceduralnom smislu ikebana, što se tiče svojih nadležnosti. On je, naprosto koordinator i doveden je na konferenciju za štampu da govori to. Bilo je logično da to uradi tužilac ili neko od policije, a ne on, ali to govori o političkoj motivisanosti svega toga jer je trebala snažna interpretacijanm – zaključio je Dodik.

(Agencije)

Oznake: Milorad Dodik