Dodik odgovorio na optužbe: Nisam uzeo zlato, neka slobodno istražuju!

milorad-dodik
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je teško uporno odgovarati na reciklirane laži koje se ponavljaju, reagujući na optužbe da je prisvojio jedan kilogram zlata.

– To isto smo imali skoro prije nešto više od godine. Ista laž je plasirana, samo od drugog čovjeka, gospodina Bosića. Sve je to demantovano od strane svih koji su pomenuti u tom slučaju – kaže Dodik.

On je dodao da je ova priča pokrenuta u vrijeme kada je aktuelan o referendumu o pravosuđu.

– Ja ne podržavam Tužilaštvo i Sud BiH. Oni su politički motivisani i oni su bespravno uspostavljeni, ali u ovom slučaju sam spreman da prihvatim da dovedu stvar do kraja i neću je osporavati. Učestvovaću u tome – izjavio je Dodik novinarima u Kostajnici.

Dodao je da su ovakve priče potpuno degutantne jer u informaciji koja je plasirana niko nije naveo ni vrijeme, ni mjesto događaja, niti ko je bio prisutan.

– Samo ima kleveta, koja je očigledno zaokupila javnost. Šta da radimo, u takvim vremenima živimo. Ja sam ponosan na Republiku Srpsku što ima ovakav demokratski ambijent, bez obzira što je on za neke ljude opterećujući – kaže Dodik.

– I sam Mektić je u proceduralnom smislu ikebana, što se tiče svojih nadležnosti. On je, naprosto koordinator i doveden je na konferenciju za štampu da govori to. Bilo je logično da to uradi tužilac ili neko od policije, a ne on, ali to govori o političkoj motivisanosti svega toga jer je trebala snažna interpretacijanm – zaključio je Dodik.

(Agencije)

ŠERANIĆ: Utvrditi ko zaista traži posao, a ko je na birou zbog osiguranja

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da se suština inicijative poslovne zajednice u Srpskoj o izmjeni Zakona o zdravstvenom osiguranju da se utvrdi ko putem biroa zaista traži posao, a ko je prijavljen samo zbog ostvarivanja prava na zdravstveno osiguranje.

DODIK: Ne smijemo dozvoliti da granica na Drini bude i NATO granica

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, prisustvovao je danas vojnoj vježbi “Sloboda 2019” u Srbiji, nakon čega će razgovarati sa premijerom Ruske Federacije, Dmitrijem Medvedevim. Nakon vojne vježbe Dodik poručuje da je prikazana organizovanost, opremljenost i odlučnost Vojske Srbije, što prije samo 10 godina nije bilo moguće. “Po ovom prikazu se vidi da je vojska

KOMENTAR: PDP-ova politika jeftinih fraza

Zamislite samo koliko je SDS postao nebitna, marginalana politička opcija kada je PDP Mladena Ivanića, sa svojih šest ili sedam odsto podrške, suvereno stao na čelo opozicionog bloka u Republici Srpskoj.