Politika 02.03.2021.

Dodik: Odnosi BiH i Srbije dobri, ali ima dosta otvorenih pitanja

ČITANJE: 1 minuta

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je nakon sastanka članova Predsjedništva sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da su odnosi BiH i Srbije dobri, ali da ima dosta otvorenih pitanja o kojima je i danas razgovarano.

Dodik je rekao da je Vučić predložio da za 2-3 mjeseca bude održan otvoreni forum, odnosno samit Srbije i BiH upravo o tim pitanjima, što su članovi Predsjedništva BiH i prihvatili.

On je naveo da robna razmjena dobro funkcioniše, ali može biti daleko veća.

Dodik je zahvalo Vučiću na podršci u borbi protiv pandemije virusa korona vakcinama, podsjetivši da je zahvaljujući rukovodstvu Srbije medicinskim radnicima iz Republike Srpske omogućena vakcinacija u Srbiji, a Federaciji BiH doniran kontingent vakcina.

– Vidimo da donacije vakcina koje Srbija uputila zemljama regiona govori o dobroj politici Srbije – rekao je on.

Vučić je istakao da su Astra Zeneka vakcine donirane BiH, ali da će Srbija dostaviti i vakcine ostalih proizvođača ukoliko FBiH to bude željela.

– Mi mo naruliči i Moderninu vakcinu, tako sa Srbija raspolaže sa pet vakcina i koje budete željeli, mi ćemo vam ih dostaviti – poručio je predsjednik Srbije, prenosi RTRS.

(A.M.)

Oznake: Milorad Dodik