Vijesti 04.08.2022.

DODIK: “Oluja” je bila pogrom i zločin, ali Srbi nisu nestali

ČITANJE: 2 minute

Hrvatska akcija “Oluja” je pogrom, zločin, genocid, etničko čišćenje, ali Srbi nisu nestali, rekao je večeras srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

“Nas su pobili Hrvati, i u Drugom svjetskom ratu i u ovom posljednjem. Pobijeni smo, nestali smo, to je bila politika Franje Tuđmana”, rekao je Dodik u Novom Sadu, na obilježavanju 27 godina od zločinačke akcije hrvatske vojske i policije “Oluja”, u kojoj je protjerano 250.000, a poginulo više od 1.880 Srba.

On je istakao da su nestali Srbi iz Krajine, ali da svoj zavičaj nose u srcima, žive ga danas u Srbiji.

“Nema raja bez rodnoga kraja, tako je istinita pjesma”, rekao je Dodik.

Dodik je napomenuo kako hrvatska država nikada nije vratila imovinu koju je trebalo da vrati Srbima koji su tamo živjeli, a to joj nije tražila ni EU.

“To je bila otimačina”, istakao je Dodik i dodao kako Srbi koji žive u Hrvatskoj imaju težak život.

Dodik je istakao da je Srbija danas naš zavjet slobode, te podsjetio na riječi predsjednika Aleksandra Vučića da neće Srbija dozvoliti novi pogrom, a primijetio je i da su počeli to ozbiljno da shvataju.

On je istakao da se “Oluja” neće zaboraviti, napomenuvši da nije bilo Vučića prije devet godina, to bi otišlo u zaborav.

Dodik je istakao da je u Republici Srpskoj ima 56.000 Srba iz Krajine, te da će jednog dana kao rezultat svih srpskih stradanja morati da dođe srpsko jedinstvo, da Srpska i Srbija odbrane naš identet.

“Ne smijemo dozvoliti da sa nama upravljaju, moramo da se okupimo”, rekao je Dodik i naglasio da to okupljanje bude oko državnog rukovodstva Srbije i Srpske.

On je naveo da kolona neće biti ako Srbija bude jaka, a istakao je i značaj slobode, koje nema ako nema države.

Dodik je u svom obraćanju naglasio kako nigdje na prostoru u bivšoj Jugoslaviji Srbi nisu organizovali logore.

“Mi hoćemo mirno da živimo”, rekao je Dodik i naglasio da on ne mrzi nikoga, ali je biran u ime naroda da brani srpski indentitet i snagu, bez obzira na sankcije.

(Srna/SB)

Oznake: Milorad Dodik