Politika 11.01.2016.

Dodik: Oni koji su prevarili svoje birače ne mogu držati lekcije o moralu

ČITANJE: 2 minute
Dodik
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se izdajnički akti Saveza za promjene ne mogu pravdati bajkama o borbi protiv kriminala i korupcije.

Na pitanje da prokomenatriše današnje saopštenje Saveza za promjene u kojem se navodi da predsjednik Srpske i za vrijeme Božića i Dana Republike nastavlja da dijeli srpski narod i Republiku Srpsku, umjesto da “bude ujedinitelj i da radi u interesu jačanja Republike Srpske”, Dodik je rekao da oni koji su bezočno prevarili svoje birače i svoj narod, “iza koga se i danas kukavički kriju”, kao i oni koji nisu trgovali samo sa onim što im još nije stavljeno na sto nemaju pravo da drže lekcije o moralu, niti da se pozivaju na praznične dane.

-Nije brutalnost reći da su prevarili svoj narod pričajući jedno pred izbore, a radeći nešto drugo nakon izbora. To je iskrenost koju svi, a posebno predsjednik Republike Srpske, dugujemo ovom narodu- naglasio je Dodik.

On je ocijenio da “saopštenje koje su danas opet kukavički popisali svi, jer kukavice u jatima lete, govori da oni nemaju predstavu šta narod u Republici Srpskoj misli i kako gleda na to šta oni rade”.

-Ne mogu vječno svaki izdajnički akt pravdati bajkama o borbi protiv kriminala i korupcije. Ne mogu građanima Republike Srpske objasniti da njihovo ‘uskoro’ traje ravno 10 godina, koliko najavljuju obračun sa ljudima iz vlasti za navodne afere koje su upravo oni proizveli u svojim fabrikama laži- istakao je predsjednik Srpske.

-Vi ste, gospodo iz takozvanog Saveza za promjene, pročitana priča i što se prije s tim suočite rasteretićete javnu scenu ovako beskorisnih i besmislnih saopštenja koja svako malo ‘štancate’ iz Sarajeva. Ovo današnje je vjerovatno u funkciji izvinjenja Bakiru Izetbegoviću što ste došli na obilježavanje Dana Republike- poručio je Dodik predstavnicima Saveza za promjene.

(Agencije)

Oznake: Milorad Dodik