Politika 06.06.2021.

Dodik: Opozicija samo potvrđuje da su lovci na skupljanje jeftinih poena

ČITANJE: 1 minuta

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da ni Mirko Šarović, ni Branislav Borenović, niti bilo ko drugi u Republici Srpskoj ne treba da brani Dan Republike Srpske od Dodika, koji je za razliku od njih učestvovao u njenom proglašavanju.

– Svim dobronamjernim ljudima je jasno da sam odgovarao na pitanje, na nečije ideje da i Republika Srpska svoj dan slavi kada slavi svoj dan i Srbija. Ti dobronamjerni su mogli takođe da pročitaju da sam rekao da o toj ideji treba razgovarati, i da će se 9. januar uvijek slaviti u Republici Srpskoj. Niti sam rekao da ćemo Dan republike slaviti na neki drugi datum, niti je ta odluka u mojim rukama – naglasio je Dodik.

Na pitanje Srne da prokomentariše reagovanja opozicije na njegovu izjavu u vezi sa obilježavanjem Dana Republike, Dodik je rekao da je zadivljen spremnošću SDS-a i PDP-a da brane Republiku Srpsku od Dodika.

– Јoš kada bi bili spremni da je brane od velikobošnjačke politike ili međunarodne okupacije priznao bih im da su patriote. Ovako, samo potvrđuju da su lovci na skupljanje jeftinih poena – zaključio je Dodik.

(Srna/A.M.)

Oznake: Milorad Dodik