Politika 04.12.2021.

Dodik: Oružane snage BiH ne treba da postoje

ČITANJE: 2 minute

Mogu razumjeti da vojnici Oružanih snaga BiH nose bradu u skladu sa ličnim uvjerenjima, ali nikakao u skladu sa vjerskim opredjeljenjima, jer vjerska opredjeljenja bi značilo samo da su pripadnici OS BiH vehabije. Čak traže i da se žene vojnici pokrivaju, to nisam vidio ni u jednoj vojsci, samo u paravojnim fomacijama.

Rekao je ovo Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, komentarišući odluku Ustanvog suda BiH.

– Ovo pokazuje da je Ustavni sud BiH u službi muslimana Bošnjaka i da Oružane snage BiH ne treba da postoje i da se mormao i dalje zalagati za demilitarizaciju – rekao je Dodik i dodao da će “sa Ustanvim sudom BiH uskoro završiti”.

Odgađanje odluke o izgradnji HE “Buk Bijela”, smatra Dodik, samo je dokaz da Ustavni sud BiH nema pravni osnov da odlučuje o tom pitanju prenosi Srpskainfo.

– Žao mi je što mnogi u Srpskoj ne shvataju kakav je ovo politički trenutak i da ova borba nije u službe dnevne politike i promocije jedne ličnosti, ovo je mnogo ozbiljnije i narednih nekoliko sedmica i narednih nekoliko mjeseci će biti presdune. I ponavljam spreman sam na dijalog sa opozicijom. Ne pozivam ih, ali spreman sam da razgovaramo – rekao je Dodik.

On je dodao da je međunarodni intervencionizam doveo Republiku Srpsku do zida i da se mora reći da tako više ne može.

-Mi ništa ne radimo mimo ustava BiH – rekao je Dodik i dodao da Srpska “nema medije koji bi mogli da pariraju sarajevskoj propagandi”.

– Hoće da ocrne sve u Srpskoj, zato što vide da smo jaki i odlučni i da ne odustajemo. Ono što smo planirali, da ukinemo nezakonite zakone i povučemo prenose nadležnosti, da ćemo u tome i istajti – zaključio je Dodik.

(A.M.)

Oznake: Milorad Dodik