Vijesti 20.03.2016.

Dodik otvorio studentski dom “Radovan Karadžić”

ČITANJE: 1 minuta
milorad dodik sonja karadzic
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je na Palama otvorio studentski dom nazvan po Radovanu Karadžiću. Među brojnim zvanicama otkrivanju ploče s imenom prisustvovale su kćerka i supruga Radovana Karadžica. U narednom periodu ovo će biti dom za studente iz Istočnog Sarajeva.

Milorad Dodik je u svom obraćanju naglasio je kako je današnji potez podrška Karadžiću pred presudu 24. marta koja će mu biti izrečena u Haškom tribunalu za genocid i druge zločine.

– Ovim potezom dajemo podršku čovjeku koji je stavio svoj potpis na gradnju Univerziteta u Istočnom Sarajevu, nadamo se da će proces presude biti zadovoljavajući. Drago mi je što su njegova supruga i kćerka jer on to zaslužuje- rekao je Dodik.

Radovanova kćerka Sonja Karadžić zahvalila se Dodiku na ovoj gesti te istaknula kako se sve radi prvenstveno zbog studenata.

Podsjećamo, Karadžić je bivši predsjednik Republike Srpske i vrhovni komandant njenih oružanih snaga, optužen je za genocid u Srebrenici počinjen 1995. i još nekoliko opština 1992. godine.

dom

(Agencije)

Oznake: Milorad Dodik